julian Appka (ne www) speedtest.net, cca 1/3 serveru v CR ma min 10Gb linku a dostatecny vykon. Na serverech O2, TMCZ, Vodafone, Dialu atd... neni problem merit i vice jak 7Gb/s.
jcltm julian Dobré zkušenosti mám se servery Dial telecom a JM-Net Praha, výborně běží i relativně nový 10G-CZNET.CZ . Na všech těchto serverech na FTTH bez problému naměřím plných 935/935 mbps.
stepan_benes mario WTF ? Je přece rozdíl kudy a jak to uplink dodavatel routuje, přes koho, s kým peeruje, s kým ne, atd ... Aneb když nemáte limetku, tak tam nalej motorovej olej.
mario stepan_benes Myslel jsem to tak že 90% problémů s výpadkem jako třeba překopnutým kabelem nebo podobným bude na okruhu cetinu než na konektivitě.
petrbacina Jenže tady nejde o výpadky okruhu, ale o konektivitu a peering politiku. To jsi zavedl diskuzi úplně jinam než byla.
milant Co se týče té konektivity. Tak koho můžete doporučit? Kaora, 2connect, ispa, peering, itself...?
skrivy milant Můžu doporučit Kaoru. Sice to bylo minulý rok trochu bouřlivý a byly výpadky, ale od té doby je klid. Jednou za poslední 3 roky jsme řešili problémy s routingem do německa, problém byl ale někde v DE (už si nepamatuju podrobnosti). Jinak nikdo nehlásí, že by se na servery nedostali nebo to bylo pomalé.
nosek_tomas2004 jcltm Také mám VDSL Metronet a stále jsem down. Vám to jede, nebo mám problém někde v nastavení modemu? Díky
julian zero by me zajimalo, jak by to mereni dopadlo na 10Gbit lince s RTT cca 10ms a na jedno vlakno No mě hlavně přijde, že pak bychom se moc nemohli bavit o lince s kapacitou 10Gbps v rámci ČR (pro TCP spojení - resp by bylo dost těžké ji naplnit), nebo se pletu? Chápal bych to u tras na dlouhé vzdálenosti, ale i na to SK je jen cca 5ms.