Update: motor dorazil, spodní frému jsem dodělal (nakonec je moc dlouhá, ještě ji musím zkrátit) , má na sobě dvě drážky 10 mm (šroub je M8, udělal jsem záměrně větší drážku, aby bylo s motorem možné jemně dotáčet i v ose) pro napínání klíňáku, zítra tam ještě dovařím dvě 12 mm matky se šrouby, který se opřou do spodní části bloku motoru a těmi se to bude napínat, popř. jemně ladit vyosení. Zkušebně jsem vše osadil na KVH hranol 100x80 mm, pokud se osvědčí, udělám z bezešvých trubek nějaký ohýbaný rám. Klíňák jsem použil 13x1600 mm, ale klidně by mohl být i menší a motor dát blíž. Tím by se to ještě změnšilo. Rozměry jsou teď 780 mm šířka a 810 mm délka.
Zkusil jsem nastartovat, vše jede, ta odstředivá spojka byla dobrej tah. Jedinej problém jsou vibrace motoru v určitých otáčkách. Netuším zda je to problém zrovna motorů z Aliexpressu nebo je to běžněj stav.
Takže zejtra ještě přidám 4 silentbloky pod motor a uvidíme. Na poslední fotce ještě není motor a kompresor pořádně usazen, proto nesedí přesně zákryt drážek řemenic mezi motorem a kompresorem.
Když sečtu všechny náklady na materiál, tak jsem teď na 8.180,- vč. DPH. Ještě chybí regulátor, pojišťovák, z Ameriky mi letí odlehčovací ventil a automatická regulace motoru, což je dalších cca 2.800,-
Prosím, berte to provedení s rezervou, je to přece jen prototyp 🙂