Ahoj,
tak před půl rokem jsem si domů jako AP koupil UniFi AP AC LR. Jsem zastáncem spíše MikroTiků a jsem celkem zklamán. Chtěl bych se vás proto zeptat na pár informací:
AP:
APčko vydává při vyšších datových tocích zvuk (takové pískání). Je to normální? Já si myslím, že moc ne. V noci je to slyšet až v druhém patře.
Mám pocit, že jede nějak "pomalu". Mám přípojku 100/10 (VDSL MetroNet) - přes PC na drátu naměřím hodnoty tomuto blízké. Ale přes WiFi nikdy. Na 2G WiFi naměřím tak 15/10 a na 5G kolem 45/10. Bydlím na vesnici, nenaskenuji žádné jiné WiFi sítě ==>téměř nulové rušení. Myslím, že bych aspoň na té 5GHz WiFi měl být schopen naměřit "limit" té přípojky, nebo se pletu?
Také jsem zažil při nahrávání velkého souboru, že datový tok hodně osciloval.
Též se mi stávalo, že 5G WiFi někdy prostě zmizela a nešlo se na ni připojit (připojená zařízení zůstala připojená a dál fungovala). Cca za minutu se "objevila" zpět.
Je takovéto chování normální? Mě se moc nepozdávalo, tak jsem to před měsícem donesl na reklamaci do Alzy, ale včera mi přišlo info, že ji zamítli.
Ještě bych měl otázku k tomu jejich controlleru:
- Běžím ho na QNAPu v dockeru (container station). Momentálně to mám tak, že controller má IP z lokální sítě (docker interface je připojen do virtuálního switche na QNAPu), ale chtěl bych to udělat tak, aby byl za NATem QNAPu (pod stejnou IP). Když jsem to ale zkusil, tak ten Controller to AP neviděl. Je takovéto řešení vůbec "přípustné" a funkční?
Začínám přemýšlet, jestli jsem neudělal chybu a neměl jsem jít spíše do cAP AC. Nedají se ty problémy s tím AP vyřešit třeba nějakým reflashem nebo tak něco?
Díky moc 😀