Nebo jak to obecně funguje? Když zaměřují, tak jdu a klikam body. Ty pak teda vezmu a v nějakým sw udělám čáry. Tím pádem to mám vyřešeny. Pak vezmu ty čáry, nahraju do toho zpátky a jdu vytycovat trasu.
GNSS za par supov na zameranie kabla
Tak je to samozřejmě o komfortu při práci. Pokud si chceš jen nějak přesně zaměřit 2km vedení bude to asi OK. Pokud s tím budeš dělat denně jako my, tak zjistíš, že potřebuješ přímou podporu DGN pro import/export. Mě teda existence sítí nechodí v DXF nebo shapefile.
Ať jsem konstruktivní, hodím dva odkazy na přístroje, které mají vše co potřebujeme(JTSK, DGN):
https://www.geoobchod.cz/cs/gnss-prijimac-south-galaxy-g1s-2020-s-x11-a-survce-6/product
My to právě použijeme párkrát do roka takže bych klidně něco podobného ale levnějšího jako výše.
a co nejaka appka do mobilu neni?
No ještě jsem RS2 úplně neodepsal. Dnes vyšel Reachview 3 pro iOS a Android. JTSK asi bude:
Coordinate system support for Czech Republic, Greece, Hungary, Bolivia, Bulgaria, Croatia, and Italy is coming soon. If you can't find your country or region in the list below, fill in this form.
Ještě je zkusím poptat zda-li dopíší i podporu pro DGN.
Appka to hodí do Csv a pak převodník CSc to dgn... Ale nevím jestli je to cajk. Jtsk Křovák tam vidím.
jako asi pujdeme taky do nejakoho gnss protoze kdyz delame na ulici kde se opravuje chodnik a potom kdyz prijde geodet je tam uz zamkovka tak to musim vytycit znovu pomoci fotek nebo signalizacniho vodice a to je proste +-20cm hned
Tak snad nemyslíte zaměření jenom podle mobilu ).
Tel se nápoji na masinu a tam se to zaznamenává vybereš si souřadnicový systém a exportujes body z appky se souřadnicemi. Ty pak dáš do nějakýho softu nebo gisu a tam pospojujete...
Napsal jsem přímo do EMLIDu. Jak budu mít vyjádření hodím ho sem.
Žádná GPS nejede v jtsk. Transformace mezi wsg a jtsk úplně triviální není ale taky nepotřebujeme subcentimetrové přesnosti. Jinak re2 pravděpodobně bude fungovat s SurfCE.
mozno toto k RS2 je riesenie bez drahych GIS softov na cm presnost (s NTRIP klientom)
https://www.geospatialworld.net/news/emlid-releases-native-app-reachview-3-for-reach-receivers/
Mají dobrý přístup, do pár hodin odpověď:
Hi Martin,
Thanks for reaching out!
Currently, we don't have plans on introducing the DGN support in the nearest releases. I will pass your request to the developers but I can hardly give you any more specific info about it. As a workaround, you can convert the DGN to CSV format to use the ReachView 3. For example, this online service can be of help.
If you'd like, I can let you know once the S-JTSK will be available in ReachView.
Feel free to ask any remaining questions.
Artem Fomenko
Application Engineer
Emlid