- Upraveno
...dakujem za dobre rady :-)...ide zima, chcelo by to nejaku bundu s konkurencnym logom :-D
...a pranie extremne znecistenych veci (z vykopov a pod.) je tiez na vas?
...dakujem za dobre rady :-)...ide zima, chcelo by to nejaku bundu s konkurencnym logom :-D
...a pranie extremne znecistenych veci (z vykopov a pod.) je tiez na vas?
Již v roce 2002, kdy nabylo účinnosti nařízení vlády č. 495/2001 Sb., kterým se stanoví rozsah a bližší podmínky poskytování osobních ochranných pracovních prostředků, mycích, čisticích a dezinfekčních prostředků, byl přijat výklad, že zaměstnavatel, který nemá možnost zajistit zaměstnanci vyprání pracovních oděvů, může zaměstnanci poskytovat buď přímo prací prostředek, nebo finanční úhradu. Tento výklad tedy drží i oblastní inspektoráty práce. Navíc tento výklad respektují i daňové předpisy, když podle § 6 odst. 7 písm. b) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, se za příjmy ze závislé činnosti nepovažují a předmětem daně není hodnota osobních ochranných pracovních prostředků, pracovních oděvů a obuvi, mycích, čisticích a dezinfekčních prostředků a ochranných nápojů poskytovaných v rozsahu stanoveném zvláštním předpisem, včetně nákladů na udržování osobních ochranných a pracovních prostředků, pracovních oděvů a obuvi.
Co si se zaměstnavatelem vyjednáte, to máte. Pořád je bohužel spousta těch, kteří by ještě nejradši od zaměstnanců vybírali prachy za práci, natož aby utráceli za vybavení.
petrbacina : Od Engelberta jsou zajímavý věci, jak na to koukám, moc jsem o tom nevěděl, taky v tom začíná chodit čím dál víc montážníků. Kde nakupujete ? To prodává jen shop v plzni ? Pro mne důležitější oblečení vyzkoušet, i když teď to nejde. Ty velikosti různými značkami mi úplně nesedí. Jaký kousky případně můžete doporučit ?
whef kupovali jsme normálně přes jejich eshop, kolegovi sedělo vše podle jeho normální velikosti, já měnil z obřích na menší, protože jsem právě moc nevěřil. Normálně jsme poslali zpět a objednali novou velikost. Velikosti odpovídají CZ standardu. Na 195/130 jsem bral XXL a úplně pohoda. Osobně nákup asi jenom v ČB.
Za nás mohu na 100% doporučit řadu Motion 2020. Máme prakticky vše jako lacle, kalhoty, kraťasy, mikiny, bundy, vesty, čepice, boty s BOA, rukavice. To co všichni říkají o kvalitě Strauss motérek je skutečně pravda. Je to kvalitní, perfektně promyšlené oblečení a já osobně to nosím asi radši jak civil. Bylo to drahé jako prase, až bych brečel, ale kvalitativně je to úplně někde jinde než ČERVA a podobné šroty. Vzhledově to vypadá velmi dobře, nejsou to prostě montérky, jako nosí zámečníci někde ve výrobě. Navíc máme zkušenosti, že dost znečištění jde jednoduše ofouknout vzduchem. Takže i když se zasereme od tisíciletého prachu někde ve sklepě nebo na půdách, tak stačí fouknout kompresorem a je zase čisto.
Co je na tom draheho jako prase? Chtel bys ceny jako u vietnamcu? Podle mne naprosto pohodove ceny. Internet taky nedavam za hubicku.
ladik klid ladiku je to drahé jak prase, o tom žádná. Cena sice odpovídá kvalitě, ale vybavit takhle kompletně několik techniků, to už je hodně peněz, když na jednoho vychází komplet kolem 40-50000.
Si to spočítej, na kolik to vyjde
Jaro - podzim
2x kalhoty (pas/lacl)
2x Kraťasy
2x bunda
2x mikina
1x vesta
2x čepice
X párů rukavic
10x tričko
XY x fusekle
2x boty
Zima
2x zateplené kalhoty
1x zimní buda
2x funkční mikina
2x kulich
2x zimní rukavice
2x boty
A to je asi tak minimum. Dále potisk, výšivky atd. Velkou část z toho každý rok vyměnit , teoreticky co dva roky, protože vše bude přinejmenším seprané a vytahané.
No pokial sa jedna o zimne veci a nemate technikov v mladom veku (ze by este dorastali ) tak nepocitam, ze bybolo treba casto obmienat veci ako bundu....ja mam stale jednu a tu istu 4 roky a je stale ako nova...aj kvoli tomu, ze sa to malo pouziva. Topanky mi vydrzia 2 roky. Co je treba najcastejsie menit su letne tricke a monterky nic viac. Pracovne rukavice nepocitam, mnoho krat - co akcia to jeden par zniceny...zimne rukavice si kupim zopar parov u cinanca za 2€ a som vybaveny....
gemb taky jo, ne vše se musí měnit. Bundy většinou vydrží nejdéle, u bot je to taky dost individuální. Ale nosit několik let jedny boty taky není OK. Ať chceš nebo ne, tak se obrousí podrážka, sešlape se výstelka, materiál je propocený, okopou se špičky a už jenom kvůli zdraví chodidla jsou ty 2 roky max, pak vyhodit a nové.
Technikovi na "domácí přípojky", který dává alespoň trochu bacha, logicky vydrží vše podstatně déle.
petrbacina : Jo jo je to poměrně drahé, ale srovnatelné s jinými značkami. Budu si to kupovat asi sám na sebe, protože montérky a natož tolik oblečení mi nikdo nekoupí, se jinak některý zaměstanci mají. No mne nesedí délky, tudíž musím všechno zkracovat, proto třeba u bundy to chci co nejlépe padnoucí. No asi si zajedu do plzně, až otevřou. Jinak se vyplatí kvalitní oblečení, než někde nastydnout. Já jsem většinou kupoval levnější ryfle atd, protože jsem to vždycky někde na kostele nebo na vysílači rozthnul taktéž bundy.
whef Engelbert je myslím jenom v Budějovicích. Délky věcí jsou trochu větší než je standard. Třeba lacle jsou mi v XXL o pár cm delší v nohavicích. Nic strašného, ale 2cm navíc tam určitě jsou, ale zase třeba rukávy jsou konečně OK a délky do pasu taky. Na to jsem vždy trpěl u jiných výrobců, kdy bylo vše krátké.
Materiály jsou velmi dobré, poměrně odolné. Ale velký hřebík to stejně nevydrží.
Kazdy zamestnavatel ma vuci svym zamestnancum hodne povinnosti , ktera vetsina tady asi nezna. Jednou z nich je pravidenne skolemi Bozp a mit nastavenou organizaci/zatrideni pracovnich pozic. K tomu patri nasledne kazde dva roky poskytnout pracovni- ochranne prostredky. Provest zapis prevzeti proti podpisu, zalozit do sanonu pro pristi kontrolu.
JJ, kontrola z inspektorátu práce a přidělení pracovních a ochranných prostředků. Od školení BOZP a PO, po přidělení pracovních pomůcek, dodržování povinností jak zaměstnavatele tak zaměstnance, revize, návody k používání, kontrolu regálů ve skladu, po vstupní lékařskou a pozor i výstupní lékařskou prohlídku atd. atd.. Kdo nezažil, neví. P.S. návod na žebřík a certifikát od protiskluznosti bot pecka.
Je nás 60 a jen BOZP komplet a PO je 6 šanonů.
Taháme taky engelberta a co potřebujem, si řeknem. Dostanem to i s potiskem.
Praní je vždycky na technikovi. Mít ale dostatečný prostory se zázemím, firemní pračku bych tam samozřejmě dal
tomas99 U nás je to taky potíž. Po tom, co firmu koupila jiná s úplně jinou grafikou (jiné barvy a tak) bylo nejefektivnější chodit v hadrech původní firmy. S co nejhorším stavem nebyl problém, ono 3 trička furt do kola točit dva roky... asi nemusím dodávat, jak to vypadá. Působilo to o něco málo efektivněji, než si jít u známého (majitel konkurenční firmy) vyptat jejich firemní trička.
📡 Telekomunikace.cz