okoun ppp76 hele tak jistej bych si nebyl s tou polohou, stačí obyč mrznoucí déšť a končí všechny spoje od 60G nahoru a i na 5tkách to bylo signálově docela znatelné
ppp76 okoun tak zatim mi takova situace nenastala a musim jen doufat ze nenastane 🙂 dle hesla ver a vira tva te posili 🙂
schrapnel Zdravím. Máš vychytaný nastavení na přepínání na zálohu z 60 GHz třeba na 5 Ghz na mikrotiku? Případně lze použít mezi ubnt edge switch proti mikrotiku? Díky za info
ppp76 schrapnel jedu to pres bridge rstp https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Spanning_Tree_Protocol
jenya ppp76 RSTP je v defaultu dost pomale na tyto pripady. Spis bych to videl na bonding active backup, pripadne OSPF s BDF, ale je to slozitejsi nez predchozi.
ppp76 jenya kontroluju to pres obyc ping a vypadne max 1 jinak to prepina upne v pohode , ospf by bylo lepsi ale nemam ho jeste dodelany v cely siti takze musim mistama rstp a pro technika co ma level1 max2 je to pri pripadnem servisu jednodusi vymenit ospf mi neda 🙂 Ten bonding active backup sem nezkousel , diky za tip zkusim to nekde
ppp76 schrapnel mam to nastaveny jako je to tam obrazek v te wikine spis sem zapasil obcas kdyz nebyla na kazdy strane 4011 ale trebas 3011 a 4011 ze jsem musel pres zalozni spoj udelat eoip tunel jinak na tom nastaveny rstp sem nic extra delat nemusel , zaklad mit na obou stranach aktualni fw jinak mi to kravilo a nechtelo s nekterejma verzema prepinat
wolf14 Po včerajšom silnom daždi začal blbnúť ethernet a neskôr aj celá jednotka na jednej strane nRay spoja, vymenil som zatiaľ za LHG60. Na nRay som našiel príčinu, tesnenie po obvode pod plastovým krytom bolo zrejme od výroby zle založené a pricvaknuté, okolo neho do jednotky zatekalo.. Vyčistil som a pre istotu tam dal aj silikon. Na stole zatiaľ funguje tak snáď nič viac neodišlo. Inak čakal som že tam toho vo vnútri bude viac.. https://imgur.com/a/L9tgRrR
ladik Za tu krytku konektoru bych MK nakopal do ..., kdyz mirim z cinzaku dolu treba pod uhlem 20°, tak do konektoru casem na 100 procent zatece a dira na odtok tam neni, fakt exoti.
gemb ladik Z davnej minulosti sme sa poucili, pri taktomto prechode to treba vulkanovat...nic ine sa neda robit, bez ohladu na naklon anteny...spokojnejsie spim.
iTomB ladik Proc by tam melo zatect? Jedine podel kabelu, jinak napojeni by melo byt ok ... Ona ta voda proti gravitaci se moc pohybovat nebude 😃
ladik gemb A jat to chces vulkanizovat okolo toho spoje s velkym zavitem s tou gumickou (je to nadoraz u steny anteny)? To by jsi musel omotat celou tu antenu zezadu - NAHLAVU.
wwire Vypada to na vadnou serii, uz jsme jich stahli 3ks totalne vytopenych. Vsechno z jedne varky, jen se oklepali z problemu s teplotou, je tu voda. Nikdy netece kolem utp ...
wolf14 v tomto pripade som siel na strechu s podozrenim ze zatieklo okolo kabla, no konektor bol suchy, okolo kabla na 100% nezatieklo, bol nasadený cca rok aj 2 mesiace. Toto zatieklo pod plastovým krytom ktorý kryje vnútro/pcb.