Mikrotik 60Ghz nRAY - zkušenosti, testy, fotky...
Mame jeden ptp spoj, ktory sa chova rovnako. Len tak prestane station odpovedat na ping, ale data tecu. Po vypnuti a zapnuti wlan60 interface na AP, sa station hned pripoji a okamzite odpoveda na ping, snmp aj sa da prihlasit cez winbox do mng.
JJ taky sem se s tim setkal... uplne stejny problem, ale konkretne u LHG60
- Upraveno
Obcas na jednom spoji se setkavam s problemem, ze vsechny parametry bezdratu jsou OK, Nic neni videt podezreleho, ale spoj jede max 30 - 60 Mbps...
Jedine ceho si jde vsimnout, tak jsou v iface klienta na strane AP TX dropy. Jakoze data co prichazely a bylo jich vice nez co spoj umel prenest, tak se neprenesly a droply.
Nesetkal se s nim nekdo?
pomohlo zakaz a povolit 60G iface a hned to jelo jak ma.
basty jeden spoj mi dělá že skočí procesor na 100% a pomůže právě vypnout zapnout w60g. Ale už se mi to dlouho nestalo po upgradu na 7.4.1. Nebo jsem to nezaregistroval, mám tam watchdog, když se to náhodou kousne. To nevím proč ale to mě ty 60ky často dělají taky a furt jedny a ty stejný kusy.
Na jakou největší vzdálenost vám to funguje?
Samozřejmě se zálohou. Díky
A co takhle 4 - 4,5km? Déšť nehraje roli. Backup linka.
- Upraveno
Při upgradu na verzi 7 prý má nRAY lepší signál a vyšší spotřebu. Je na tom něco pravdy? Já mám spíš teď opačnou zkušnost, po upradu mi signál o pár decibel spadnul. Ale třeba se mě to jen zdá
Původně jsem tam měl 6.48.6 nebo něco staršího, už teď nevím. Spoj to je na 2.5km, takže signál byl předtím tuším 62db nebo neco tak. Pak mi bylo řečeno, že možná v 7 je to lepší, tak jsem ji zkusil a pak už tam byl signál nejlíp 65. Teď jsem to vrátil na 6.49 a signál stejný. V jaké verzi tam byl ještě vyšší výkon nevíš? Díky moc.
petrs_ mám tu 6.47.7. To by mělo bejt ještě na max. Podle mě to pak začínalo nějak s 6.48+ tak aby to mělo EIRP max 40db. V7 může být určitě v některých situacích "stabilnější" ale stejně to je furt duchařina. Ubnt prostě nasadis a jdeš od toho. Mikrotik má stále občas takové ty mikro výpadky jak tu už někdo zmiňoval. Ale taky ne všechny spoje no. Rikam duchařina hlavně tam nedávej 7.5 to některé kusy 60tek vyloženě hodí do reboot smyček dokud w60g interface nevypnes.
Tak jsem to našel v changelogu.
What's new in 6.47.3 (2020-Sep-01 05:24):
wireless - allow setting "tx-power" up to 40;
Řešíte úplný nesmysl. Výkon neovlinuje firmware ale nastavená země. Pokud tam máte EU a firmware 6.47.3 a vyšší tak se to zreguluje na na 40dB. Stačí nastavit no country a můžete tam dát klidně 6.49.6 nebo 7.x
6.49 w60g - limit power output when using region EU to match EN302567 on nRAY;