• Ostatní
  • Připojení zdarma pro školáky od T-Mobile

No a každé skle gigo jako standard... Jdu blejt novej indoš na spadnutí.

Taky mi to připadá trapně málo. Nicméně marketing mají zvládnutý na 1+.

Symetrické gigo pro každou školu? Proč ne, je to mnohem lepší než někdejších tuším symetrických 128 kbit/s v INDOŠi.

Že se z toho Plaga ale zkouší vymluvit tím, že připojení si musí zařídit zřizovatel, nebo že je potřeba z připojení udělat univerzální službu, aby mohli zařizovat připojení pro školy, to je buď nějaká novinářská zkratka, nebo někdo upadl na hlavu.

By mě zajímalo, kde je těch 150 škol, co nemají připojení. Ředitelé těch škol by se vážně měli zamyslet nad tím, jestli mají na té pozici vůbec být. Dle mého je to prostě selhání. Vždy jde najít řešení ...

By mne taky zajímalo, kde jsou ty školy, bez připojení, to jsou nějaké virtuální ne ? Jo někde není moc velká rychlost, protože ji nechce někdo platit. Za ty prachy miliardy co určitě nalejou případně do tohoto projektu, by mohlo být všude fainé připojení. Nehledě, že teď neznám obec, kde by byla škola a byl tam problém, tam něco v případě zájmu dodat.

whef jo to asi budou školy jen na papíře, které ještě nestojí 😃 je to marketngová blitka, kterou vám dají už na první hodině marketingu, aby byla vaše služba v očích uživatelů jen ta nejlepší tak musíte co nejvíce boblejt tu dosavadní službu 🙂

Nevím no, četli jste si to pořádně? Pro koho to je? Určitě ne pro školy.

https://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/t-mobile-venuje-10-000-skolakum-neomezena-data

My jsme zažádali o 3 simkarty (ještě nám nedošly), ale je to určeno pro žáky ze sociálně slabých rodin. Klidně to šikovným dětem zařídíme, prostě nemají takové štěstí. Makají, nejsou to problémové děti, plní úkoly, je vidět snaha, tak proč ne. Maminky samoživitelky nás slušně poprosily. A je to jen na 3 měsíce. Nevidím problém. Jedem přes google classroom komplet od online přes všechny úkoly. U těch tří jsem si jistý, že jim to pomůže. A pokud ředitel dokáže ve spolupráci s TU mít přehled, jak dítě pracuje, tak proč mu nepomoct.

• whef replied to this.

whef nabídka pěkně udělaná někde z teplého kanclu u kafíčka, ale když kabely dovolí jen 30Mb tak upload bude zase v pěkných blitkách 🙁

fabinek1 Jo tohle je pro koncáky, ale na seznamu psali i o těch školách, že část jich nemá připojení k netu a nebo pomalé. Taky, ale není kvalita podle mne serveru, když to teď microsoft i goole dělá "zdarma" a nic negarantuje. Jinak třeba brácha je na VŠ a moc přednášky atd. nemají i když prostředky na to učit mají i školy si myslím, jsou relativně dobře vybavené. Slabý článek je lidský faktor a roztříštěnost platforem přístupu atd. Kdo chce hledá cesty jak to jde, kdo nechce tak nechce. Jinak si spíš myslím, že někdy je přetechnizováno ve školách a někdy to odvádí od výuky, když není pandemie. To, že se ve školách učí blbosti, který člověku často k ničemu nejsou, neučí se třeba kritické myšlení, finanční a IT gramotnost a správné využívání technologií. Bohužel, jen málo lidí to zatím umí a technologie jsou rychlejší, než přístup a zkušenosti. Já jsem přesvědčen, že se bude muset spíš člověk více od technologií odpoutávat a naučit se žít v nějaké rozumné symbioze, tedy v normálním životě, mimo tuhle "epidemii".

whef neučí se třeba kritické myšlení, finanční a IT gramotnost, zamysli se jaké lidi stát a korporace chtějí. Všechny státy chtějí tupé a nejlépe zadlužené ovce.

dagus nevím, v tuto chvíli si myslím, že to s tím nemá nic společného. Nevím, můj názor. že se to po 3 měsících vypne, nic v tom nevidím. Ředitel nám podmínky dodá.

Je to škola od školy. My jedeme přes Google doménově, každý žák má svoje předměty, ve kterých probíhá vše. Mají synchronní i asynchronní výuku včetně offline výuky. Takže to, jak to má vypadat, je prostě na jediném člověku a to je ředitel školy, který je za to zodpovědný. Ten musí rozhodnout přes co se bude učit, jak se bude učit a musí zajistit podmínky - třeba zde probíranou konektivitu. Některé školy šlapou - super, některé snad ještě ani nezačaliy. A na to, zrevidovat si připojení měli ředitelé fakt času dost, o vybavení se má starat vedení a žádat zřizovatele. Takže znám kolegy, co mají na škole, na co si vzpomenou, ale také kolegy, kteří nemají nic, protože je zřizovatel kvůli dluhu obce zaškrtil a platí jen to nejnutnější.
          Obecně ale souhlasím s tím, že jinak je ve školství peněz dostatek. V tuto chvíli je rozhodující lidský faktor, jak s financemi a technikou obecně nakládat.

📡 Telekomunikace.cz