Já tedy nevím, ale já už na plošná bombardování jedu mustry.. Dostanou od několika subjektů stejnou odpověď, křížově se odkazujeme na nejednotný postup úřadu a vrcholí to tím, že dostáváme pokuty nikoliv za to, že jsme něco v rámci kontrolní činnosti porušili, ale za to, že si úředník vymyslí, že jsme neodpověděli na výzvu k odstranění vad.. Reakce na výzvu je založena ve spisu a pokuta stejně je .. No na rovinu.. Je to špatný.. Byl jsem se podívat, kdo nám vede spisy a je mi jich lidsky líto.. Fakt normálni lidi, ale oni ani nemohou dělat svoji práci..

Tak to je hodne smutne.
Sice mi vadi, ze dostanu pokutu, skoro za nic, ale kdyz se toho chci zbavit a zaplatim, tak priste je to automaticky x-nasobek, takze se nezbyva nez stale odvolavat.

Tak jsem to taky nakoupil. Nepochybuju, ze dopisy s pokutama za srovnavac jedou pres kopirak, protoze v mem pripade je tam uvedena skutecnost, ktera se nestala. V zakonech se nevyznam, ale odporovat bych chtel. Kdyby se nekdo chtel podelit o vzor. (Jako odpoved na ten jejich vzor 🙂

No, já na žádost mohu do SZ poslat naši argumentaci od právníka. Jen s ohledem na to, že to stálo nějaké ty tisíce, bych rád, pokud vám argumentace pomůže, nějakou drobnou satisfakci.

Berte to ale tak, že když si odpor a argumentaci podáte sami, bez podpisu JUDr, Mgr. apod., ČTÚ na to pohlíží dost jinak. Náš právník byl na brněnské expozituře nahlížet do spisu osobně, osobně si volal s daným úředníkem, prostě se aktivně snažil.

Jako jednoduzsi nez se s tim s...t je zaplatit. Ale irituje me, jak se CTU chova a jejich argumenty. Navic casu na reseni je proklate malo.

jenya Je to krátkozraké. Úředník si zvykne dělat svoji práci špatně, ale protože mu to prochází dělá to tak dál a ve větším počtu. Spirála vedoucí víme kam ...

Kolegové a kamarádi,

na toto pondělí budeme na stránce www.nejpripojeni.cz/clanky zveřejňovat článek "Poskytovatelé nejsou spokojeni s prací ČTÚ".

Kdo z vás bude chtít jménem Vaší společnosti přidat k článku svůj úhel pohledu či názory a zkušenosti, budeme rádi za každý příspěvek. Účast je bezplatná 🙂

Vaše vyjádření zasílejte na email pecina@nejpripojeni.cz

S pozdravem Pecina,
    NejPřipojení.cz

o 6 dní později

Dnes jsem měl také tu čest a obdržel pokutu z polepšovny. Prý nedodání podkladů ve stanovené lhůtě, ale výzvu jsem dostal mailem 7.6. a měl jsem od nich 10 dnů na odezvdání, to jsem splnil 17.6.. Má smysl se odvolat nebo radši zaplatit?

Na papíru s pokutou co dnes přišel do datovky není uveden jediný kontakt, asi vědí proč.

Podej ODPOR jednoznacne, vyssi pokutu urcite nemuzes dostat.

Kolobok "se uznává vinným ze spáchání přestupku podle § 118 odst. 12 písm. b)
        zákona o elektronických komunikacích, kterého se dopustil tím, že v rozporu s § 2 odst. 3
        vyhlášky č. 582/2020 Sb., o rozsahu, formě a způsobu předávání informací pro zajištění
        srovnávacího nástroje, nepředal Úřadu povinné informace, údaje a podklady k řádnému
        vyplnění srovnávacího nástroje cen a kvality ČTÚ způsobem a v rozsahu této vyhlášky, tj.
        registrací a vyplněním formuláře na adrese: https://srovnavac.ctu.cz, čímž porušil § 66a odst.
        4 zákona o elektronických komunikacích"

krakonos Tohle je právničina, ale dej určitě odpor, protože tady o termín vůbec nejde.. Pokud jsi odevzdal, máš splněno.. Kdy to bylo, zákon neřeší. Prostě si prokazatelně předal a hotovo

Ahoj,
            otázka pro diskutující - přijde Vám normální, že tuhle debatu někdo přepisuje na svoje firemní www stránky. Uživatel @lukalus evidentně nemá čím by svoje zákazníky a čtenáře zaujmul a tak se snaží uplést z h.... bič
            A ke všemu se ještě ztratil v časové posloupnosti přípspěvků a tak přepsané informace uvádí zkresleně, možná až lživě?

lukalus na toto pondělí budeme na stránce www.nejpripojeni.cz/clanky zveřejňovat článek "Poskytovatelé nejsou spokojeni s prací ČTÚ".

Kdo z vás bude chtít jménem Vaší společnosti přidat k článku svůj úhel pohledu či názory a zkušenosti, budeme rádi za každý příspěvek. Účast je bezplatná 🙂

Vaše vyjádření zasílejte na email [pecina@nejpripojeni.cz](mailto:pecina@nejpripojeni.cz)

pelirob sou to hnupove a jeste to tam daji tam vasich souhlasu.... a hlavne kdyby to bylo na nezavislem serveru....

Ja jsem měl vše v pořádku, dokonce jsem si to nechal zaslat emailem, že mam vse v pořádku. Odeslal jsem jim tedy, ze nevim jake nedostatky mam odstranit a dostal jsem pokutu, protože jsem nereagoval. Volal jsem s jistou osobou z CTU a tam mi během nekolika slov skočila do řeči a řekla, ze o tom ví, že neví proč to takto CTU dělá, ze uz několikrát prosila o změnu atp... každopádně jsem z ni měl pocit, že oni jinak konat nemohou, ikdyz vědí že je to špatně. Řekla mi ať podáme odpor a ze s největší pravděpodobností to bude dobrý, ale nezaručí to xD... pripomina mi to ty smejdy co posilaji něco co si člověk neobjednal na dobírku a cekaj, kdo se nachyta a zaplatí.

No, ještě že mam na tyhle zmetky pojištění a když si nedají říct, tak hold valcime stejnými zbraněmi.

Kolobok Jakou formu by ten odpor měl mít? Stačí odpovědět, že jsem požadavek splnil ještě dlouho před vystavení pokuty a nesouhlasím s pokutou? Mimochodem taky jsem žádné přihlašovací údaje nedostal, musel jsem si je vyžádat, spíš vyhádat.

já to měl za 3, za kolik vy?

A kdo z vas zaplatil? Ja to mam taky za 5 a odpor jsem podal a cekam co bude. Budu davat odpor i pak pokud bude treba.

Kdo se registroval a nevyplnil, dostal pokutu 3k.
                Kdo se ani neregistroval (a tudiz ani nevyplnil), dostal za 5k.
                Nám odpor vyšel, následně bylo i řízení zastaveno, neboť "nebylo prokázáno spáchání předmětného přestupku". Teď z nich taháme náhradu nákladů řízení a osobní újmu. Komedie.

📡 Telekomunikace.cz