zdeneksvarc mirmo80 Keď ja sa práve v tej emulácií vôbec nevyznám Všechno je to emulované nad Wine knihovnou. Takový Crossover vezme vývojové zdrojáky Wine, udělá si nad nimi úpravy, čímž reaguje na nový hardware a nové verze Windows programů nejrychleji. Do pár měsíců ho doženou open source implementace Wine jako WineBottler a Wineskin + někdo udělá samospustitelnou verzi třeba právě Winboxu, kam zabalí Wine + program. A tak to jde stále dokola. Kdo potřebuje emulaci hned, zaplatí si Crossover. Komu nevadí si chvilku počkat, ten si počká na open source. Všechno je to ale nad Wine knihovnou.
mirmo80 Áno, keď som spustil winbox z odkazu od TthomasS tak vyskočilo okno, že beží wine a mám čakať. Takže je to ok? Nestiahol som si do macu nič, čo by som nemal?
mirmo80 mirmo80 Takze odpoved z codeweavers support je, if you want to use Crossover on Monterey 12.3, you'll need to purchase the latest version of Crossover. Tak este ze funguje ta od @TthomasS.
mirmo80 Len tak fyi, macOS 12.4 si u mňa nejako prestal rozumieť s winboxom 3.35. No update na 3.36 pomohol.
mirmo80 Ahoj, prosím, skúšal už niekto, či winbox funguje bez problémov aj pod macOS Ventura? Ďakujem m
mirmo80 Ahoj, aktuálne neviem spustiť žiadnu verziu winbox 🙁. Skúšam tieto TthomasS crossover jsem úplně opustil a Winbox používám z toho odkazu: https://github.com/nrlquaker/winbox-mac/releases no pri všetkých mi to končí hláškou - aplikácia je poškodená, zahodiť. Mám aktuálnu verziu macOS, tak neviem či je chyba tam, alebo niekde inde. Nemáte niekto podobný problém? Ďakujem,
zdeneksvarc mirmo80 Ptal bych se zde: https://github.com/nrlquaker/winbox-mac/issues, ale nejspíš bude vysvětlení toto: Maintainer wanted. If you want to improve and update Winbox-mac to the latest version please contact me.
eagle005 Mne jede winbox normalne, konfigurace - Mac mini/M2 nebo MacBoook Air/M2, verze macOS 13.4.1, verze Winbox 3.37 i nejnovejsi 3.39 ...
piti_sk mam tiez 13.5 a winbox-mac a slape mi vsetko ok.. na macbook air m1 mi to slapalo tip top, na m2 som musel trosku bojovat ale tiez to slape fajn
mirmo80 eagle005 Pardon za malý OT, pohľadal som si niečo o homebrew - do teraz som nemal tucha, že niečo také je. Len v skratke, správne som pochopil, že si ho mám nainštalovať a cez neho potom nainštalovať winbox? A rovnako ho potom cez terminál aktualizovať?
mirmo80 Ahoj, prosím, malý dotaz pre tých, ktorí už aktualizovali macOS na najnovšiu verziu, nie je problém s Winboxom? Stále s ním bojujem a funguje mi tak nejak všelijak. Ďakujem,
jaroslav_safranek Ahoj všem, kteří bojují s Winboxem na MacOS M1 a M2. Zdá se, že https://github.com/nrlquaker/winbox-mac je v poslední verzi konečně funkční, včetně zobrazování (zamknutí myši v okně Winboxu, nemožnost zvětšit okno a jiné libůstky). Testováno na M1 Sonoma. Zřejmě to souvisí s verzí Wine, zde použita 8.10 devel.
mirmo80 jaroslav_safranek Áno, aj mne na M1 Sonoma všetko funguje. Akurát strašne dlho sa mi win-box spúšťa. Tiež to tak máš/te? Ale potom už ide všetko ako má. jaroslav_safranek (zamknutí myši v okně Winboxu, nemožnost zvětšit okno a jiné libůstky) Povedal by si mi prosím čo je to za nastavenie?
hafieror jaroslav_safranek Ahoj, můžeš mi zkusit, zda ti jdou psát při české klávesnici znaký "#@$" pomocí Option > znak ? Mám macbook air m2. Přešel jsem z air 2018, kde jsem neměl aktualizováno a tam jsem s tím problém neměl, tak nemohu porovnat.