- Upraveno
My sice ne jako ISP ale jako hosting poskytovatel, což je podobný. Máme to nasazeno už víc jak rok a mame to jako spořící účet - tedy nevybíráme ani tim neplatime. Využívají to hlavně zahraniční klienti na www.lowpriceservers.eu
My sice ne jako ISP ale jako hosting poskytovatel, což je podobný. Máme to nasazeno už víc jak rok a mame to jako spořící účet - tedy nevybíráme ani tim neplatime. Využívají to hlavně zahraniční klienti na www.lowpriceservers.eu
orel005 Pecka, víš o dalších hostingových operátorech, kteří přijímají krypto? Nemusíš jmenovat konkurenci, pokud nechceš. Jen obecnej přehled.
zdeneksvarc
Myslim ze Wedos ? Jinak nevím. A proč se o to zajimas ? Delas si nějaký průzkum, nebo jen čistá zvědavost ?
orel005 Delas si nějaký průzkum, nebo jen čistá zvědavost ?
Obojí. Jednak je adaptace adaptace kryptoměn měřítkem pokroku v odvětví, jednak se chci něco nového dozvědět. Komerční aktivity v kryptu nemám a nechystám.
Jediná výhoda kryptoměn pro legální a ne-anonymní transakce je, že neznají hranice (jsou tedy zajímavé právě pro transakce se zahraničními obchodními partnery).
rsaf Znovu podotýkám, že vlákno se týká těch, co kryptoměnám rozumí. Kdo kryptoměnám nerozumí nebo se usvědčuje z neznalosti, včetně tebe, nic ve zlém, nechť se prvně edukuje, přečte třeba Vynález jménem Bitcoin. Je to zdarma ke stažení v PDF.
Přijde mi to tady v duchu: Založil si diskuzi, ale začali mu tam diskutovat lidi.
darklogic Vlákno má jasně dané téma, tak diskutujme k věci.
Ať je tedy něco i pro začátečníky, založil jsem vlákno na všeobecnou diskuzi o kryptoměnách.
Jako chtěl bych, ale vlastní implementace je složitá, od nějakého Coin core až po účetnictví s rovnáním kurzu. Od hotových řešení mě většinou odradil poplatek, například 5% z obratu je skoro výplata jednoho člověka. Na to aby tím platili známí na černo je to bohužel hodně volatilní, tzn za červen pošlou 200 Kč a za prosinec 1200 Kč a hlavně se to nemá Takže po zvážení jsem krypto vzdal.
dubrma Jasně, ale když se mrknu třeba na GoPay (osobní zkušenost zatím nemám), tak vidím:
Těch 5% bylo u koho? Osobně bych třeba zatím cestou platební brány nešel. Pro každého zákazníka platícího kryptem bych vygeneroval zvlášť adresu (tolik jich zatím nebude) přes obslužnou appku Trezor.io. No a přijaté prostředky hodlil (BTC, LTC, BTH). Účtování jako cizí měny, pohoda.
Další diskuzi k implementaci kdyžtak směrovat sem https://ispforum.cz/d/33039-kryptomeny-obecne
Prodejce elektrosoučástek, elektroinstalace a dílenského vybavení https://www.kondik.cz akceptuje krypto.
zdeneksvarc Když si na zákazníkovi nevyděláš ani 0.9-2%, proč ten byznys vůbec děláš?
Dále, který dodavatel elektro nebo telekomunikační techniky akceptuje kryptoměny. Velkoobchodní i maloobchodní dodavatel.
zdeneksvarc Zdenku da se vubec krypto pak protahnout do ucetnictvi?! (aby to bylo koser).
Ja bohuzel ani o tomto neuvazuji... Kdyz clovek vidi jak se kurz houpe....
auby Jasně, MFČR se k tomu vyjádřilo už v roce 2018. Kryptoměny jsou brány jako regulérní třída kapitálových aktiv.
zdeneksvarc Otazka jak se k tomu bude stavet ucetni ktere je 67 let asi to bude stat dost casu s vysvetlovanim... Jiank za mne BTC i LTC ano, ale jak bylo zmineno vyse, problem je s implementaci platebni metody (jeji cena) nehlede na to ze implementace do CMR systemu by bylo otazkou casu a penez ale zkusim to navrhnout u p. Drázského z CFka . Spis tedy nevim o UNI CMRku ktere by to umelo...
📡 Telekomunikace.cz