Jediná výhoda kryptoměn pro legální a ne-anonymní transakce je, že neznají hranice (jsou tedy zajímavé právě pro transakce se zahraničními obchodními partnery).
₿ Akceptace kryptoměn v telekomunikacích
rsaf Znovu podotýkám, že vlákno se týká těch, co kryptoměnám rozumí. Kdo kryptoměnám nerozumí nebo se usvědčuje z neznalosti, včetně tebe, nic ve zlém, nechť se prvně edukuje, přečte třeba Vynález jménem Bitcoin. Je to zdarma ke stažení v PDF.
Přijde mi to tady v duchu: Založil si diskuzi, ale začali mu tam diskutovat lidi.
- Upraveno
darklogic Vlákno má jasně dané téma, tak diskutujme k věci.
Ať je tedy něco i pro začátečníky, založil jsem vlákno na všeobecnou diskuzi o kryptoměnách.
Jako chtěl bych, ale vlastní implementace je složitá, od nějakého Coin core až po účetnictví s rovnáním kurzu. Od hotových řešení mě většinou odradil poplatek, například 5% z obratu je skoro výplata jednoho člověka. Na to aby tím platili známí na černo je to bohužel hodně volatilní, tzn za červen pošlou 200 Kč a za prosinec 1200 Kč a hlavně se to nemá Takže po zvážení jsem krypto vzdal.
- Upraveno
dubrma Jasně, ale když se mrknu třeba na GoPay (osobní zkušenost zatím nemám), tak vidím:
- Do obratu 15.000,- měsíčně = 2,2 % + 3 Kč (+ 190,- za vedení brány)
- Od obratu 15.000,- měsíčně = 0,9 % až 2,2 % + 3 Kč
Těch 5% bylo u koho? Osobně bych třeba zatím cestou platební brány nešel. Pro každého zákazníka platícího kryptem bych vygeneroval zvlášť adresu (tolik jich zatím nebude) přes obslužnou appku Trezor.io. No a přijaté prostředky hodlil (BTC, LTC, BTH). Účtování jako cizí měny, pohoda.
Další diskuzi k implementaci kdyžtak směrovat sem https://ispforum.cz/d/33039-kryptomeny-obecne
Prodejce elektrosoučástek, elektroinstalace a dílenského vybavení https://www.kondik.cz akceptuje krypto.
zdeneksvarc Když si na zákazníkovi nevyděláš ani 0.9-2%, proč ten byznys vůbec děláš?
Dále, který dodavatel elektro nebo telekomunikační techniky akceptuje kryptoměny. Velkoobchodní i maloobchodní dodavatel.
zdeneksvarc Zdenku da se vubec krypto pak protahnout do ucetnictvi?! (aby to bylo koser).
Ja bohuzel ani o tomto neuvazuji... Kdyz clovek vidi jak se kurz houpe....
auby Jasně, MFČR se k tomu vyjádřilo už v roce 2018. Kryptoměny jsou brány jako regulérní třída kapitálových aktiv.
- Upraveno
zdeneksvarc Otazka jak se k tomu bude stavet ucetni ktere je 67 let asi to bude stat dost casu s vysvetlovanim... Jiank za mne BTC i LTC ano, ale jak bylo zmineno vyse, problem je s implementaci platebni metody (jeji cena) nehlede na to ze implementace do CMR systemu by bylo otazkou casu a penez ale zkusim to navrhnout u p. Drázského z CFka . Spis tedy nevim o UNI CMRku ktere by to umelo...