Pánové, já se tedy ještě vrátím do diskuze. Ještě jednou chci všem poděkovat. Opravdu jsem si odnesl zajímavé podněty. Nicméně velká část věcí vůbec nekorespondovala s tím, jak žijeme a pár následujících let v tomhle bytě žít budeme.
Udělal jsem chybu, že jsem vám nenapsal, jaký typ lidí s rodinou jsme. Přijde mi, že je to věc, u které je potřeba začít.
Televizi aktuálně nemáme. Budeme ji mít jen kvůli dětem (holky, 8 let + 8 měsíců) a pohádkám a bude "smart" hlavně kvůli netflixu (ten zas pro nás), proto zásuvka za ní. Herní konzoli nemáme a mít nebudeme, settopbox nebude, AV receiver (s nadsázkou) ani nevím, co je ... Mimo té budoucí televize mám jen NASku a chci si koupit síťovou tiskárnu. Holky jsou nenáročné uživatelky digitálních technologií.
Já bych sice chtěl mít co nejchytřější domácnost, ale nemám čas to řešit a ani peníze do toho teď investovat. Až bude čas a peníze, budu nejspíš řešit stěhování do nějaké prvorepublikové vily nebo renesančního domu tady v Kroměříži. V podstatě dávám datové rozvody pro strýčka příhodu a taky kvůli tomu, že si myslím, že je to relativně nízká investice, která zvýší v tabulkách odhadců cenu bytu pro refinancování hypotéky.
Závěry, které jsem si vzal:
- Možná jsem to zbytečně přepálil a měl jsem chtít kabel jen za TV a do pracovny. Získal jsem pocit, že to nebude pořádně a lepší by to nebylo vůbec. Ložnice, dětský pokoj, jídelní stůl v obýváku byly zbytečné.
- Do pracovny přidám kabel a bude dvojzásuvka (NAS+tiskárna).
- Pokusím se ještě nějak udělat přípravu, aby se vlákno dostalo v budoucnu (až kývne SVJ na místního ISP) z rozvodů na chodbě domu do bytu.
- Zbytek věcí mi bohužel přišel overkill.