hbml V základu víceméně takto:
Tou VLANou "nahradíš" chybějící fyzické rozhraní. Tzn - na fyzický interface (=VLAN 0) bude LAN Mikrotika a po VLANě do toho dotáhneš WAN MikroTika = tu druhou síť, která je "před" MikroTikem. Pokud to tedy to Synology takto umí a opravdu je schopno s VLANy pracovat.
Pak už je to záležitost nastavení nějakého FW na tom Synology.
Synology neznám. Všechny NASy mám Qnapy....(a na některých lze s VLANama pracovat, na jiných ne)
Kdyby ji chtěl detailněji pomoct, tak napiš SZ 😉.
Edit: Tak jsem si našel Synology demo a pokud je to jenom takováto volba, tak to asi touto cestou úplně nepůjde
Úplně teoreticky by to šlo ještě nějakým tunelem na MikroTika, ale prakticky moc nevím. Jestli by nebylo jednodušší (pokud je ta možnost) Vytvořit třetí separátní síť a do té (buď fyzicky, nebo po VLANách) přivést obě televize a ten NAS.
Ale možná by bylo jednoduší (a dost možná i správnější) použít ten mDNS reflector (viz zajdee ).
Ještě mě napadá varianta místo "obyčejného DLNA" použít PLEX/Kodi/něco podobného, kde by se to mělo dát připojit na server normálně pomocí UNICASTU, pokud se nepletu. ..... Ale to by musely podporovat ty televize....