jcltm Já už nevím, jak to napsat. Asi doporučeným dopisem s doručenkou všem, co si to ani nepřečtou a prvoplánově mudrují. Hlavně, když v něčem oponují, že. Proč myslíš, že jsem tam psal: "Reálnou spotřebu elektřiny bych asi očekával menší, ale i to zahřívání je skutečné a nepříjemné". Jen proto, že si myslím, že skutečná je maximální? O skutečné jsem se vyjádřil v tom smyslu, že oproti klidové může být i podstatně vyšší, asi případ od případu. Viz zkušenost se spečeným konektorem při vyšším provozu na bezdrátu. Doufám, že už je to jasné. mpcz, 8apr2021
to Hapi: Abys to pochopil. Normální člověk, když si to přečte, alespoň doufám, z toho vyvodí, že účelem té letité historky, především v souvislosti s diskutovaným tématem, o spečeném konektoru byla demonstrace, jak může odebírat zařízení v klidu 3-5W, ale při provozu na bezdrátu mnohem více, tedy tolik, že to speklo konektor. Děkuji za podrobné školení, to ať si ale přečtou hlavně ti, co používají ještě 12V na POE, pokud takoví jsou, protože já už to dobře 10 let nedělám. Doufám, že je to nyní jasné. Pokud ne, zkusím to napsat ještě nějak lépe. Děkuji, mpcz, 8apr2021