jcltm gemb Ale prd dumping. Koncová zařízení to stejně zatím nedají a ve finále je fakt úplně fuk kolik klientům pustíš. Domácnost spotřebuje furt stejně, ať má 100mego nebo 10gigo.
gemb jcltm ale je to dumping, však nič drahšie v takej lokalite už nepredas a osobne nechápem na čo si takéto firmy sami nasieraju do hrantov....proste keď chcete veľa treba aj viac platiť, nie takto prídu gadzovci z antiku a pochovajú všetko nie....som zvedavý kto príde prvý s gigabitom za 10e alebo rovno zadarmo.
okoun připadá mi to že svět se zbláznil, prostě tady se něco prodává a spoléhá se na to že to vlastně nikdo nevyužije takže vlastně tu kapacitu nikde nepotřebujeme dimenzovat 🙂 ale hlavně to prodat 🙂
honzam S tím souhlasím svět se zbláznil 🙂 Ještě pochopím to Gigo na machrování. I když málokdo má doma Gigové prvky. Ale ten 10Gbit k čemu? Ještě jsem neviděl nikoho kdo má 10Gbit hw doma. A pokud to předáváš na routeru s 4x Gigovým portem tak to netřeba komentář :-D
gemb kozlicek vsak to netusim, ze k comu 😃 Pocitam, ze ak ONTcko bude nejake na urovni tak by malo mat aspon 1x 10G port a 3x 1G port ale uvidime....proste slovensky vychod co cakat...
gemb No pozeral som prezentaciu tych chytrakov z antiku u nas...domacnost dostane zariadenie kde je 4x 1Gbit 😃 alebo s 1x 10Gbit SFP....no uz vidim beznych userov ako budu hufne kupovat roteny na 10Gbit SFP...jedine ako tak cenovo dostupne ma napada len RB4011 s alebo bez wifi 😃 Cize vlastne staci vyhlasit ako ides robit 10Gbit a viac netreba...takze zacnime rovno vsetci...vsak 4x1G ma kazda krabica.
gemb basty 10GPON (XG PON alebo ako je to oznacene) takze mas doma ONT v Bridge s 10G portom a za tym si musis zapojit dvoju haraburdu ktora bude mat 10G port. Ak taku nechces daju ti ONT router s 4x1G portom + wifi. Takto som to pochopil ja.
basty Ok, by ne zajímalo co je to přesně za ont. Dříve jsem hledal ale nenašel jsem. Na webu to nemají.
psichac ONT s 10Gbit portom (metalika/SFP+) by som tiez rad videl... Skor ta moznost na aktivnych sietach, kde pisali, ze je zariadenie s 10G ethernet...
k3dt psichac https://e.huawei.com/en/products/enterprise-transmission-access/access/ont/echolife-hn8250ts
drakgon lacosta to je úplně mimo... Gb je pro normálního smrtelnika pouze “frajerinka”... i 100Mb/s je absolutní luxus...
lacosta drakgon No 100 uz ani ne, pri kompresii na steame mi to na wifi ukazuje 8-9MB/s a to uz je pomale pri velkostiach 50-100GB 🙂 Ale tych 25Gb/s je uz trochu extrem …
gemb Proste je to ferrari za cenu felicie a to, ze to nemas kde vyuzit nikto neriesi. Ide o pocit..proste, ze to ma 😃 Nakoniec sa koncak aj tak pripoji so zariadenim 1x1 2,4g, vlastny shaper.