Vzhľadom na to že absolútne minimum ľudí má kábel do Pc je to zbytočnosť...95% ľudí tak ide na wifi takže áno gigabit je zbytočnosť a ide len o pocit.Okrem toho, veľmi ľahko ti vyrastú na tom bytový isp....a akože sorry ale najpredávanejší tarif máme 150M na gpone a chce mi niekto akože povedať, že sťahovanie 18MB/s je pomalé ? A pár rokov dozadu sa ťahalo doslova v stovkách KB/s ale toto je teda pomalé. A hraci = deti nemajú často ani poňatie koľko to ide na wifi a pod...chvíľu sme mali gigabit a potom sme to zrušili. Nikto to doma nenameral, ani cez kábel lebo shitne Pc, takže tak...hráči sa bežne ozývajú aj z optiky že im to laguje a sú pripojený na wifi...to sú fakt hráči...🤣tá skupina ľudí ktorá by to dokázala využiť je tak mala, že kvôli tomu nebudem robit ani šablónu do systému a zároveň menšie tarify pre veľa ľudí vieš robiť aj na gigovom konekte, na gigovy taríf mi gigovy konekt akosi nestačí. Na Giga linke s kľudom pripojím 300 ľudí ktorý budú mať rýchlosť 150M a agreggacia nebude. Máme aj vyšší taríf, 400M, ľudia ho majú ale využíva ho naozaj veľmi málo ľudí...ak tam do mesiaca nájdem špičku plnej linky budem dobrý. Toto je môj názor na celú vec, s tým Giga tarifom to akože chápem, keď máš 10g konekt prečo nie ale ked máš.mensi gpon a prenajímala si okruh tak sa to akosi neoplatí, jediná vlastná sieť ale to už musí byť firma o level vyššie.