nosek_tomas2004 Přiznám se, že tam mám defaultních mikrotikáckých 10 minut (což jestli chápu správně, tak odporuje té "definici" v 3.3).
Případně potom bych napsal na Samsung.
No to RFC mluví jasně. Nevylučuji že někde je nějaká novelizace, ale já ji nikdy nenašel (ale ani ji moc nehledal) - nicméně vždy předtím než jsem někoho buzeroval že má blbě DHCP klienta, změnil jsem to na tu minimální hodinu, aby mi to nevrátil zpět s odkazem že tím kdo porušuje RFC jsem já. (Matouš 7:3-5 B21) (Změna na hodinu dala méně práce než hledat zda někde nebylo to 3.3 inovováno a já jsem líný). Pokud máš energii, prověř zda to ustanovení inovováno nebylo, ono je dost divné právě to že Mikrotik má 10min a netrhá mu to žíly.
To jsem chtěl mnonokrát udělat, ale nikdy to nebyla priorita. Zajímá mne to, dej vědět výsledek.
iTomB ja pouzivam bezne 3d, tam kde je cca konstatni pocet zarizeni.
Za podmínky skutečně konstantnho počtu zařízení proč ne. Ale co na hotelu nebo jiné veřejné wifi kde ti může přijet trouba který si na zařízení nafejkuje milion různých MAC a pro každou z nich si požádá o pronájem? Za kolik sekund ti vyčerpá pool, címž ti odstřelí wifi pro ostatní hosty na celé tři dny? (A takoví trotlové existují, mnozí to ani nedělají vědomě, jen si koupili čínský mobil). A kvůli nim se (tam kde je malý budget a nelze vymyslet lepší ochranu) dává deset sekund, ne deset minut. Nebo mega pool /17.