Chápu ale jeho frustraci, zatím podle zkušeností zjišťuji, že nejhorší je to u nás, takový ten 50km prstenec okolo Prahy Střední Čechy. Žijeme v relativně hustě obydlené oblasti, takže kopat se tu nikomu nechce, bezdrát spolkl jen nás ty mega nespokojené, těch ovšem je pár desítek. I ten nefunguje jak má. Všude jsou navíc stromy, zásadní další limit.
Zbytek má DSL...které třeba na mojí přípojce hlásí na zrychlujemecesko "máme pro Vás výbornou zprávu máme pro Vás 6Mbps" ale zase je to pokrok, před 2roky to byly jen 2Mbps, takže se to posunulo.
Takže si dokážu představit, že se tady sejdou kluci v hospodě, mladí, dynamičtí, plní testosteronu, kteří nevidí problém slézt ani K2 a "je jim to hned jasné" ;-D
Kolik takových sítí a hlavně potenciálních sítí, jsem už stavěl, či pomáhal dávat alespoň na papír. A kolikrát jsem se pozastavoval nad jejich podnikatelským záměrem.
Všechno a všechny spojovala jedna věc, naprosto dokonalé nadšení pro věc, ochota něco dělat, dělat to i zadarmo.
Prostě to, co jsme dělali před 20lety a taky si všichni klepali na hlavu.
Že byla jiná doba, to bude vždy jiná doba, spousta společností v různých oborech vznikla před právními předpisy, které kvůli nim právě pak vznikly a spousta zase potom.
Zde souhlasím s naším ex-prezidentem Klausem "neviditelná ruka trhu" si vybere, kdo přežije ;-)))
Kdybyste chtěli skutečně seriozně na toto téma poradit, ale jsou to placené konzultace, rád poradím. I když nadšeného člověka z tohoto záměru, ani ve mě nehledejte, spíš nezávislého arbitra, soudce, který do toho jen všem kecá, snad ne blbě ;-) klima@wifiprofi.cz