- Upraveno
napriklad tak. alebo ked ti nevadi ze musis volanie z mobilnej siete presmerovat (pri nekonecnych pausaloch na tom nezalezi), mozeme ti spravit cislo so SIP kontom u nas na ustredni, posli mi ked tak privatnu spravu.
napriklad tak. alebo ked ti nevadi ze musis volanie z mobilnej siete presmerovat (pri nekonecnych pausaloch na tom nezalezi), mozeme ti spravit cislo so SIP kontom u nas na ustredni, posli mi ked tak privatnu spravu.
sacnok No podle webu O2 SK jabka nepodporují - hold je to minoritní platforma... U nás taky O2 spustilo VoWifi teprve nedávno. A to ještě naprosto nehorázně blokované na českou IP a odhadovanou polohu - což dost komplikuje užití v příhraničí. Přece nepřijdou o příjmy z roamingu, že... Ono TMO je na tom podobně s geoblokací, jen VDF to neblokuje a ještě to inzeruje jako výhodu. Myslím, že minimálně v rámci EU by se taková blokace dít opravdu neměla.
Z vlastní zkušenosti bych doporučil jít do toho VoIPu, u spousty VoIP operátorů jsou rozumné poplatky i bez paušálu. Na mobilu nastavíš přesměrování na VoIP číslo a hotovo. Toho SIP klienta na mobilu můžeš mít zapnutého furt, pokud neřešíš baterku, nebo u operátora nastavit, že když není přihlášený VoIP, příchozí hovory jdou na mobil.
jcltm Já používám VoWIFI u TMO od té doby co to spustili a za mě naprostá spokojenost. Byly doby, kdy jsem si doma bez VoWifi nezavolal. Mám iPhone, problém jsem s tím nikdy neměl. Proto mě zarazilo, že to někomu funguje špatně. Pokud to O2 SK nepodporuje, tak je to jasné... Je otázka, jestli není nejjednodušší vyměnit mobil, za takový, který podporují, než to nějak bastlit a řešit přes SIP...
Je vidět že to nechápeš......
Jako co si pomůžeš že si postavíš vlastní VoIP ústřednu?????
Můžeš mi říci jak do ní dostaneš ten GSM signál?
Kde vemeš VoIP číslo aby se na to dalo dovolat.
A když budeš kupovat nějaký modem pro GSM a propojovat si ho s vlastní VoIP ústřednou tak není fakt levnější změnit telefon?
Jinak co pořád máš s měsíčními poplatky? Já za VoIP nic neplatím, pouze to co provolám, samozřejmě je tu ještě náklad na internet, ale to mám i kdybych VoIP neměl.
Tak, ta ústředna je sice zábavný projekt na naučení se něčeho nového a spolehlivá klidně být může, ale sama o sobě neřeší podstatu problému, protože i ta potřebuje nějaké propojení do veřejné telefonní sítě, tedy SIP a/nebo GSM.
Alebo vymen operatora kde to funguje ... (:
Ten link inde co som ti poslal tak u orange to funguje normalne
nemusis sa chodit vypytovat, ja ti ten voip na prijem volani kludne spravim, a ked nebude vela zbytocnych otazok tak aj zadarmo..
googler2 diky, ale ja sa o to radsej pokusim sam a ked nic ine, tak sa aspon nieco priucim. Inymy slovami radsej sa pytam / zistujem ako mam nieco spravit ako by som sa mal len na niekoho pozerat
to je velmi chvalihodne. ak dojdes na hranicu toho co este dokaze spravit uzivatel a budes potrebovat nieco co uz musi spravit poskytovatel telefonnych sluzieb (voip), tak sa kludne ozvi
Taky existují GSM zesilovače, hodíš anténu za okno a druhou do bytu kde není signál, ovšem nemám s tím zkušenost.
Prostě najdi si takového VoIP providera kde platíš pouze jak voláš ty (z toho čísla ven) a kde nebudou měsíční poplatky, něco na SK určitě je ne?
soban Ano o GSM repeateroch viem, sice nemam osobnu skusenost ale z toho co som pocul vraj to nie je uplne legalne a ze vraj sa stava aj to ze to relativne vyrazne ubera signal okoliu (susedom), ktori by mohli zbytocne robit problemy. A pocul / cital som este jedno negativum (aj ked si uvedomujem ze to je na polemiku) ze zosilovace tohto typu mozu prinasat potencialne zdravotne rizika.
Su aj SK VOIPy bez pausalnych poplatkov len za volania, Uvidim, zatial to skusim "postavit" sam viac menej zo zvedavosti a ked sa mi to podari budem hladat riesenie ako "obist" alebo minimalizovat poplatky za prenajom cisla apod. a ak sa to podari, tak potom uz iba nastavim presmerovanie prichadzajucich hovorov na O2 na VOIP cislo a volat z VOIP ked budem bez signalu,
Asi niektori z Vas budu argumentovat ze sa neoplati / nie je efektivne z pohladu koncovych cien fungujucich VOIP sluzieb, "vymyslat" a stracat cas nejakym self hostom VoIP, ale mne nevadi to vyskusat. Mozno ked sa do toho pusim tak zistim ze to nepojde alebo je to kravina, ale mozno sa mi to podari relativne zmysluplne rozchodit, uvidime...
📡 Telekomunikace.cz