- 365internet nabidl 1000/100 za 799 - meli to divne napsane v mailu
- zkusim zbytek doplnit do tabulky, ty ceny za 250/250 az 1000/500 jsem bral z toho dokumentu cetinu, co nekdo dal do vlakna, zbytek se mi nechtelo hledat
CETIN
jap do vlakna jsem to daval ja a ceny z odkazovaneho PDF jsou relevantni jen pro operatory, kteri prechazeji na nove rychlostni portfolio optickych pripojek. Tam, kde vam odpovedeli s asymetrickymi sluzbami s asymetrii 1:5 resp. 1:10, je potreba pocitat puvodni velkoobchodni ceny (jsou na cetin.cz/mmo v zipu, priloha Ceny).
jap
Ty nabídky na optický GPON od zrychlujemecesko potvrzuju, taky jsem si tam o víkendu zadal poptávku.
Jen bych dodal k nabídce O2, že první půlrok je zdarma (1 Kč měsíčně), nabídka je bez závazku a v ceně je i O2 TV Modra. Takže oproti ostatním je to fakt výhodná nabídka.
Kdybych to opravdu chtěl, tak mně to asi přesvědčí
- Upraveno
sherlock ono se to O2 rychle znevyhodni, pokud si k tomu clovek pricte cenu za verejnou IPv4 adresu (254 Kc mesicne) nebo nekompetentnost v oblasti IPv6 (jen jeden /64 blok). Nicmene sam mam podobnou cenu na CETIN GPON od T-Mobilu (asi o 10 Kc drazsi) a to uz je s verejnou IPv4 v cene a /56 IPv6 jiny kafe...
Ty ceny O2 jsou opravdu nízké. Ale znáte k nim podmínky? Není tam třeba ještě měsíční platba 69/99Kč za "modem"?
Pokud se nepletu, jsou uvedené ceny o 250Kč nižší než jejich standardní ceny. A pokud se nepletu je tato sleva podmíněna současným užíváním služby mobilního internetu Internet Optimal Air za 499Kc.
O2TV v ceně služby zní též lákavě, ale je dobré si uvědomit, že je to pouhých 30kanálů a podmínkou je settopbox se splátkama 60x69Kč.
jcltm ono ho to nezajima do doby, nez narazi na to, ze mu neco nefunguje. Ale samozrejme, vetsina se na tenhle intranet necha utahnout a nejak s nim zije.
JanK je to nejaka specificka nabidka pro (nektere?) lokality s GPON optikou. Modem (tedy spis router) budou vnucovat, ale pro vyuzivani sluzby by povinny byt nemel. O2TV uz tak zajimava neni pro zakaznika, ale zajimavejsi je pro O2, protoze ti jsou schopni zacit fakturovat celou mesicni cenu ihned od podpisu smlouvy. I kdyz se pripojku treba nepodari zridit. Protoze "Tu O2TV v tarifu uz aktivni mate". (To je realna zkusenost stara dva roky.)
zajdee Neřekl jsem že je to dobře, to ani omylem. Byl bych všema deseti pro regulaci, aby byla povinnost IPv6 s dostatečným prefixem (aspoň /56) nabízet, a to včetně mobilních sítí. Je rok 2022, na co ještě čekáme...
Ad O2: Většina lidí bohužel slyší jen na cenu (a to dost krátkozrace) a nic jiného je v podstatě nezajímá.
Jestli by měl něco ČTÚ regulovat, tak by měli zakleknout na jejich podivné praktiky, co často hraničí s chováním šmejdů.
Máte nějaké info k téhle nabídce O2 (je to na VDSLku)?
InternetHD Stříbrný s modemem(50/5Mbps) za akční cenu ve vaší lokalitě 1Kč/měsíc na prvních 6 měsíců, pak za 249Kč
InternetHD Zlatý s modemem(100/10Mbps) za akční cenu ve vaší lokalitě1Kč/měsíc na prvních 6 měsíců, pak za 349Kč
Navíc tvrdí že "Tarify jsou bez závazku. A jako bonus získáte s každým z nich O2 TV v ceně!"
Máte tušení v čem je háček? Moc se mi nechce věřit, že by bez závazku (jedinej závazek je splacení modemu) dali 6měsíců zdarma a poté 50Mbps včetně 36kanálů IPTV za 249Kč.
- Upraveno
Ano, to jsem měl na mysli. Jestli jediné na co spoléhají je držení zákazníka v šachu nutností doplacení modemu. A malý zisk ze služby kompenzují splátkama předraženýho modemu.
50Mbps a 100Mbps dokážou předat i na ZTE za 4.000Kč (předpokládám, že jejich nákupka je čtvrtinová).
Ano musí ti umožnit použít vlastní modem. Ale pak už to nebude tarif "InternetHD Zlatý s modemem" za 349Kc, ale "Internet HD Zlatý s O2TV" za 599Kč.
- Upraveno
Máte někdo zkušenosti s tím, jak CETIN realizuje optiku v panelácích? V paneláku nedávno natáhli do elektro stupaček dva 12F risery, namontovali rozvaděč, ale k baráku se zatím nedokopali...
Dělají zásuvky v bytech rovnou při výstavbě jako dělali v případě metaliky, nebo montují zásuvky až s objednávkou připojení?
PS: Je to už druhé FTTH v jednom paneláku, letos se bude tahat ještě třetí...
V jednom bytovem dome v Praze pripravili nove listy na chodbach a patche az do rozvadece, kde bude splitter. V jinem jsem videl zasekanou a zazdenou infrastrukturu. Ani v jednom pripade to nevypada na "zasuvky do bytu" behem realizace domovni infrastruktury.
Od technika CETINu jsem slysel, ze bytove zasuvky delaji az pri objednavce sluzeb.
Vypada to ale, ze moznych variant k realizaci maji vic.
(U me doma skoncili zasuvkou v pracovne uz pri realizaci projektu, ale to byla specificka vystavba na prani. Technik si liboval, jak malo prace ma, kdyz mu staci zapojit patch kabel a ONT, a kdyby to tak bylo u vsech realizaci, bylo by to super... :-))
Zajímavá technologie CETINu. Dále mě zaujalo že CETIN testuje 60Ghz? Víte o tom někdo víc? https://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/dolni-srudenky-rychly-internet-instalace-nove-technologie.html?fbclid=IwAR2kXwY_g6jt48LNlMq3z59LGhz7DwKV_c5FvwpWikDTUvvBouRPx1uW3KA