Skontroluj ci mas nainstalovany balikwireless-3.10
Zistis to prikazom v terminaly:
system package print
tak nemam divne instaloval jsem vsechny balicky
Skontroluj ci mas nainstalovany balikwireless-3.10
Zistis to prikazom v terminaly:
system package print
tak nemam divne instaloval jsem vsechny balicky
Preinstaloval jsem Mtik 2.9 na verzi 3.10 a objevil se mi problem ve firewallu. Kdyz mangluju pomoci out-interface nebo in-interface tak se mi vubec nepocitaji pakety. Treba kdyz chci markovat vsechny pakety na nejakym interface, tak vyberu treba in-interface a pak jeste mark-packet jako action a nic se nedeje. Samozrejme na rozhrani jede provoz jako o zivot. Na 2.9.X uplne v pohode a tady ani tuk. Nesetkal jste se s tim nekdo?Je to verze 3.10 pro x86.
v bridge /settings zapni " Use IP Firewall"
RB 433AH vše OK
měl bych dotaz...přešel jsem z verze 2.9.5 na 3.10 a teď jsem přišel na to že v security profiles u wireles to už nezobrazuje přímo wep,wpa,... ale jsou tam místo toho hvězdičky dá se někde nastavit aby se nezobrazovali hvězdičky ale zadaná hodnota? děkuji
měl bych dotaz...přešel jsem z verze 2.9.5 na 3.10 a teď jsem přišel na to že v security profiles u wireles to už nezobrazuje přímo wep,wpa,... ale jsou tam místo toho hvězdičky dá se někde nastavit aby se nezobrazovali hvězdičky ale zadaná hodnota? děkuji
Nahore ve winboxu zrusit zaskrtnuti hide passwords
je až s podivem jak lidi kritizujou MKv3, od tý doby co vyšel ho dávám uplně všude a neni problém. Ve skutečnosti je to jenom převlečená v2.9 s kernelem 2.6 a chyby byly i u v2.9 a dokonce stejný když si srovnáte changelog verzí které vycházely na stejně.
to me celkem nezajima ze prvni 2.9 na byly to same, 2.9 je nyni perfektni ale kvuli DUDE jsem si 1 PC router upgradnul na 3.10 a ta uz se zda byt docela dobra.Joo kdo si pockal s 3.0 usetril si mooc starosti a nasranych klientu.
neříkám že první verze byly to samé, říkám že všechno je stejný až na kernel, navíc s v3 jsem neměl vůbec žádnej problém a to ani s beta verzema včetně již tady mnohokrát zmiňovaných problémech s klientama. A mimochodem v2.9 je mrtvá
Evidentne mnoho lidi problemy melo ja take takze tak, jeste v 3.9 se ztracely interfacy na RB411 coz je dost hruba chyba a delalo to nahodne u vsech kusu,takze to bylo snadne odhalit, celkove toho bylo o dost vic co vim.
no vidíš, a já tu mám taky RB411 asi 4 kusy a no problém
nejspis mas jinou konfiguraci, ja routuju + sNAT nic jineho tam neni od verze 3.10 je to ok. 3.9 jeste haluz
nejspis mas jinou konfiguraci, ja routuju + sNAT nic jineho tam neni od verze 3.10 je to ok. 3.9 jeste haluz
no a to já přesně mám taky, balíčky advanced-tools, dhcp, ntp, routerboard, security, system, wireless nic víc a jede mi to v klidu.
tu haluz to udela jen kdyz se pripojis winboxem a neco menis v NATu nebo interfacech nahodne treba i za x minut jen do verze 3.9 vys uz je to opraveno asi.
Jde vam na teto verzi vzdalene skenovat? Na starsich 3.X me to slo tady ne
Preinstaloval jsem Mtik 2.9 na verzi 3.10 a objevil se mi problem ve firewallu. Kdyz mangluju pomoci out-interface nebo in-interface tak se mi vubec nepocitaji pakety. Treba kdyz chci markovat vsechny pakety na nejakym interface, tak vyberu treba in-interface a pak jeste mark-packet jako action a nic se nedeje. Samozrejme na rozhrani jede provoz jako o zivot. Na 2.9.X uplne v pohode a tady ani tuk. Nesetkal jste se s tim nekdo?Je to verze 3.10 pro x86.
v bridge /settings zapni " Use IP Firewall"
Stejny problem. Use IP firewall mam zaskrtle. Na " IN/OUT interface" nemangluje. Na " IN/OUT Bridge port mangluje, ale pouze pro prichozi tedy IN, pro OUT ne.
Je jedno jestli pouziju forward nebo pre/postrouting.
Par Vas tu pise, ze dalo mikrotik 3.x na rb532. Chtel sem ze zeptat jaka je zmena oproti 2.9.x. Zda se zmensilo vytizeni cpu, zvedla propustnost ap. Nekdo pise ze se mu propustnost zmensila, nekdo ze zlepsila. Tak jen me zajimaji Vase poznatky. Par tech masin mam v siti tak at vim zda nechat stavajici nebo upgradovat. Dik....
pokud nepotrebujes L7 a to je na Rb532 asi dost nerozum pouzivat tak si s 3.x jen pridelas starosti - je dobre se ridit tim ze co funguje na to se nesaha. Nahrat to tam samozrejme jde ale podle me neziskas nic spis naopak.
Par Vas tu pise, ze dalo mikrotik 3.x na rb532. Chtel sem ze zeptat jaka je zmena oproti 2.9.x. Zda se zmensilo vytizeni cpu, zvedla propustnost ap. Nekdo pise ze se mu propustnost zmensila, nekdo ze zlepsila. Tak jen me zajimaji Vase poznatky. Par tech masin mam v siti tak at vim zda nechat stavajici nebo upgradovat. Dik....
Malinko vzrostla prenosovka na bezdratech, ale je to v jednotkach Mbit. Asi bych na to nesahal.
mno to by me zajimalo, Jednotky Mb nejsou zrovna zanedbatelne, kdyz cele zarizeni ma bez tunningu prenosovou rychlost v radu Mb
Malinko vzrostla prenosovka na bezdratech, ale je to v jednotkach Mbit. Asi bych na to nesahal.
docela fajn by bylo, kdyby se prenosovka zvysila - a to v jednotkach Gbit u : : :
📡 Telekomunikace.cz