U Ali už je většinou DPH v ceně, takže na celnici by neměl být problém.
Trochu mě místní diskuze nasměrovala k tomu, že by byl dobrý L2+/L3 switch, který by měl aspoň nějaké 10G porty. Když jsem zkoušel hledat něco cenově dostupného, tak mi z toho vyšel TP-Link TL-SG3428XMP. Je to L2+ switch, 24 PoE portů, 4x10G porty (jeden použiju k routeru - 2,5G a druhý na mirror) a ještě umí many to one mirroring.
Omada SDN jsem neznal, dokud jsem neviděl příspěvek od @gemb, ale co jsem hledal zkušenosti, tak to sice asi je trochu okopírované Unifi, ale zkušenosti jsou s tím dobré. K tomu bych vzal EAP653 APčka. Cenově je to výrazně lepší, než USW-Pro-24-PoE a U6-Pro a není problém s dostupností.
Jediná nevýhoda je, že TP-Link u Omada SDN moc neřeší kamery. Takže zpátky k standalone kamerám. Abych se vyhnul základnímu Reolinku, tak bych možná vzal nějaký základ od Hikvisionu, např. DS-2CD1023G0E-I. Narazil jsem na Frigate projekt, který pomocí AI umí detekovat objekty v obraze a posílat o tom přes MQTT notifikace. Takže možná bych si NVR postavil taky na nějakém miniPC, případně vždycky jde použít Synology (2k za licence), pokud by se Frigate neosvědčil.