Nebo pojedou ve stylu hvězdonet - pseudokonkurence.

[neznámý] přesně tak

zdeneksvarc změnil název na Nej.cz na prodej 🛒 .
o 7 měsíců později

losexitos j8 myslel, že CETIN nemá žádné domácí koncáky, že CETIN je jen backbone O2, tak už tomu nerozumím 🙁
nebo tu bude další internethome?

Tvoří si monopol a antimonopolní úřad se tváří, že je vše ok, že jsou ti hodní. Mají nějaké podmínky, které chvilku budou dodržovat, ale všichni už víme, že se to pomalu omele do něčeho jiného.

Trapárna jak chceš…bych blil

okoun CETIN není "backbone" O2, ale B2B operátor. Troufám si říct, že o koncáky v týhle akvizici CETINu ani moc, spíš vůbec nešlo. Ostatně ani zatím nejsou a nejspíš ani nebudou přímými zákazníky CETINu.

skrivy ne hele fakt, ÚOHS se podle todle toho jak je moc kdo "hodnej" nerozhoduje, ani na to nemá jakoukoli zákonnou oporu. Btw. docela by mě zajímalo, kdo hodnej na trhu je a jak se měří.

Btw. kdo se místo nadávání na fóru, které pro Úřad není nejspíš konzultačním místem ve správním řízení, které vedl ÚOHS pod značkou ÚOHS-S0392/2023/KS negativně ke spojení vyjádřil ? Co vím, Úřad v rámci tohoto řízení celkem aktivně oslovil řadu soutěžitelů na trhu a dost podrobně zjišťoval jejich postavení a jejich názor na dopady spojení CETIN a NEJ.CZ.

Na základě čeho, pokud teda pominu ten parametr míry "hodnosti", měl Úřad spojení zastavit ? Díky, za inspiraci.

Tak mi teda vysvetli proc tu v okoli v dedinach ma Cetin vsude reklamu na internet, ze se na ne mas pripojit? Koncaci je nezajimaji? A proc ta reklama je?

Ano, a take v obcich kde je nejaky zamer na optiku od cetinu obchazi O2 obchodaci. Proc obchodaci zrovna O2?

ladik Já tak nějak nevím co na tom vysvětlovat 😉.
          Ano CETIN má svoji síť a tu asi chce propagovat. Na tom je něco špatně ?
          Koncák se k ní dostane skrz MMO partnery. Na tom je něco špatně ?
          I kdyby CETIN chtěl prodávat svoje služby maloobchodně, bylo by na tom něco špatně ?

basty
          Obcházet obchodně lokalitu asi může každej kdo chce. Pokud chce někdo vyřizovat pro CETIN souhlasy, nechť se nimi spojí. že by měl zájem s spolupracovat. Maj dost hlad po jakýchkoli výstavbových kapacitách. Vím o lokálech, kteří to pro ně vyřizují.

P.S. Já nejsem žádnej zástupce ani obhájce CETINu, jen kroutím hlavou nad úrovní diskuze, kde se sice nadává, ale zatím nepadl JEDINÝ RELEVANTNÍ argument proti spojení. Jen level všeobecnýho nadávání na to, že je všechno špatně. To je na údajně ODBORNÝ fórum dost smutný, ne ?

basty Vždyť je to oboje pod PPF. Na pohled dvě firmy, v reálu v podstatě jedna. Podle mě po těch 5 letech "prodají/převedou" koncáky od NEJ k O2.

stepan_benes Argument proti spojení? Vzniká monopol, ztráta konkurence. U nás má CETIN svou FTTH a zároveň koupil NEJ co tu má FTTH. Tj. najednou je tu v podstatě o jednu síť míň. Za mě měla být ÚOHS dána podmínka povinnosti prodeje sítě jinému ISP tam kde je překryvná s jejich, aby nedošlo k omezení konkurence.

jcltm Monopol v Litoměřicích ? Tak tenhle pocit jsem tam fakt nikdy neměl 😃
              FTTH Amigo, HFC Vodafon/UPC, FTTH LTNet/Grape->Nej.CZ->CETIN, územko má TM(kterej to zastavil, protože by to tam byla 4. optický infrastruktura). Vedle Lovosice HFC Vodafon/UPC, FTTH LTNet/Grape->Nej.CZ->CETIN, FTTH TM, FTT? RETE, co vím chtělo tam stavět AMIGO.
              Kolik je tam bezdrát infrastruktury vč. 80/60 Ghz radši nebudu počítat, ale bylo tam toho celkem dost.

Gdě jsou ty monopole ?

stepan_benes No CETIN mezitím postavil své FTTH vedle sítě NEJ. Tím že NEJ koupil je to -1 síť.

Je tam k dispozici asi 15 sítí, z toho 3 optický. Kde se tam dá mluvit o tom monopolu ?

📡 Telekomunikace.cz