Pěkný večer,
je to sice trochu možná offtopic, ale nechci zbytečně zakládat nové vlákno.
Neznáte někdo nějaký způsob, jak z O2 "vymlátit" terminátora? Všude jinde, kde jsem co dělal mám přípojku VDSL od MetroNetu, a naprosto bez problémů - jak služba jako taková, poskytnutí terminátora, podpora atd...zkrátka jsem velice spokojen.
Avšak známému se předělávala (již tak cca 1,5 roku zpět) domácí síť ze stavu "pár potáhaných drátů po baráku", do nějakého rozumnějšího řešení (vše do racku atd.) . Nicméně přípojka od O2 s původním Comtrendem zůstala, neboť to má v rámci nějakého "výhodného balíčku". Nicméně onen (ludra) Comtrend už tak půl roku celkem solidně vytuhává a zkrátka pořád působí problémy (je jen jako bridge, za ním MK).
A při pokusu vymlátit z podpory O2 Terminátora nám bylo řečeno, že jej mohou poskytnout pouze pro přípojky 250Mbit a výše.... A znovu toho Comtrenda nebo nedej bože O2 SMartBox se mi kupovat nechce. Při "nejhorším" budeme muset koupit orig. Zyxel "Terminátor" za skoro 3K.
Zkrátka - nemáte někdo nějakou fintu/způsob/kličku, jak toho Terminátora z O2 vymlátit? (ano, nejlepší by bylo vyměnit poskytovatele...)
Děkuju moc!