o 7 dní později

zdeneksvarc terminator je oficialne majetkem cetinu a v pripade zruseni sluzby se ma poslat postou na nejakou jejich adresu k vraceni (osobne ho nikdo nikde chtit nebude), ale nikdo ho po vas zpet chtit zpet taky nikdy nebude. Takze jak jednou dostanete terminatora tak je proste vas a je uplne jedno kde ho zapojite bude fungovat vsude neni nijak vazanej na konkretni pripojku

pospa38 v pripade zruseni sluzby se ma poslat postou na nejakou jejich adresu k vraceni

A kde je tohle napsáno? S CETINem totiž jako zákazník neuzavírám žádnou smlouvu o zápůjčce.
    A pokud ho po mě nechce operátor při rušení, resp. mi na rovinu řekne že Terminátor se nevrací, pak se myslím stává mým majetkem. Něco jako když ti WISP při rušení řekne, že tu starou anténu co ti před lety při instalaci půjčil sundavat nebude, ať si ji necháš.

jcltm pro bezneho zakaznika to neni napsano nikde a pokud zakaznik nebude patrat na internetu tak se tuhle informaci ani nedozvi

pospa38 tak to asi neni tim padem jak pises ne? pokud to zakaznik nikde nema napsany tak to neni moc pravne zavazny. ale ja myslim ze teda treba metronet ve smlouve ma napsano ze mas zarizeni zapujcene do pronajmu za 99Kc mesicne. A s technikem cetinu jsem myslim podepisoval ze prebiram nainstalovany terminator

defender Ve smlouvě s Metronetem žádné zařízení v pronájmu uvedené není a technikovi Terminátor nepodepisuješ. CETIN to prostě neřeší, je to příliš levné než aby to řešili.

technikovi se podškrabával jen papír na zrizeni linky, resp predelani zasuvky na RJ45 model. Terminatora dodal take, ale tusim ze na tom protokolu neni nijak uveden. Urcite jej ma ale Cetin nekde zavedeny... ale esi se to neresi, tak si na aukru taky poridim nejaky do rezervy, je to skvely modem 🙃

Ja mel teda asi poctiveho technika protoze mam v predavacim protokolu napsane zapojeni druheho paru a instalace modemu terminator-zyxel SN ...

Ja jsem mel jednu z prvnich instalaci bondingu v CR a na protokolu o zrizeni bylo seriove cislo Zyxelu uvedeno. Mozna nemaji uplne jednotne postupy...

zajdee Ano, SN tam dávají stále. To je ale vše, nikde jinde nic.

jcltm asi moc nechapu co vic tam chces mit aby to bylo jasne urcitelne. na predavacim protokolu mas napsane presne jake zarizeni si dostal podle SN a na smlouve mas napsano ze mas zarizeni zapujcene za cenu 99kc mesicne. to neni dost srozumitelne jake zarizeni mas pujcene?

defender smlouve mas napsano ze mas zarizeni zapujcene za cenu 99kc mesicne

To je jako kde? Já jsem na žádné ze smluv s Metronetem nic takového nenašel.

odvolavam co sem odvolal, mam na cetin papiru samozrejme uvedene S/N terminatora 😑 papir dohledan. Ale nikde tam nefiguruje jakakoliv cena, to by uz bylo moc informaci...

pcwifi Hlavně nevím proč se to tu tak hrotí. Když jsem pár přípojek ukončoval, řekli mi na Metronetu jasně, že Terminátor se nikomu nevrací. Prostě se jim to nevyplatí řešit.

jcltm ja to teda mam na fakture za sluzby napsane jako 599kc za internet, 99kc za pronajem modemu a 10% slevu za rocni platbu
                    Ja myslim ze se to nehroti, jenom si psal ze nic takoveho nemaji tak jsem te napsal ze to maji. Terminator je napsanej v predavacim protokolu cetinu a to podrobne vcetne SN a pronajem ve smlouve s Metronetem.
                    Takze zarizeni mas docela jasne smluvne zapujcene ale ze na to Cetin pece a nevyzaduje vraceni je vec druha🙂

Jistě, když se to spočítá, tak to nedává smysl.

defender Já jsem tedy ani na jedné z mnoha přípojek a faktur nic takového nenašel. Všude to stejné. Jak staré faktury tak současné.

basty Přesně. Jestli ten Zyxel stojí 2,5k s DPH v retailu, tak v tom množství co to berou oni to bude tak sotva 1k bez DPH. To se prostě řešit nevyplatí, vybírat roky staré zpět, pro ně je to dávno odepsaný elektroodpad.

Myslim ze jednoho nekde mam, mam se po nem podivat? Mel bys zajem, je to ve spouste veci, takze mi potrva ho najit.

📡 Telekomunikace.cz