lkcz Kdyz bych k tomu prihodil jeste perlicky, ze firma ktera tuto platformu provozuje ma licence na "Poradenské služby v oblasti podnikania a riadenia", "Výroba nealkoholických nápojov; produkcia minerálnych vôd a iných fľaškových vôd" a dale napriklad "Údenárska výroba", je potom vlastnicka struktura (UA majitele v SK firme, podnikajici v CR) jen tresnicka na dortu ktera me v tom utvrzuje.
O ostatnych castiach prispevku by sa mozno dalo polemizovat (najma pokial ide o udrzatelnost ceny sluzby), ale s citovanou castou sa objektivne neda suhlasit.
Podla obchodneho registra ukrajinsky obcan zalozil v roku 2014 na Slovensku spolocnost s predmetmi podnikania podla zoznamu volnych zivnosti vydanom ministersvom vnutra. V roku 2021 zmenil tento jediny vlastnik spolocnosti trvaly pobyt z UA na SK, ustanovil novych konatelov, a nasledne doplnil rozsah podnikania o "prevádzkovanie retransmisie v zmysle rozhodnutia o registrácii retransmisie vydaného Radou pre vysielanie a retransmisiu podľa zákona č. 308/2000 Z.z. v znení neskorších predpisov", teda rozsiril predmet cinnosti. Spolocnost ma od roku 2015 kazdy rok podane danove priznanie, ma stabilne trzby, nema nedoplatky na daniach ani ine indikovane problemy. Na spolocnosti v tomto smere nie je vobec nic zavadne.
Rovnako nemozno povazovat za problem ani to, ze spolocnost registrovana v jednom clenskom state poskytuje sluzby v inom clenskom state, to patri medzi zakladne prava a slobody v EU (sloboda usadit sa a sloboda poskytovat sluzby) https://www.europarl.europa.eu/ftu/pdf/sk/FTU_2.1.4.pdf
Zakladat spolocnosti vo viacerych clenskych statoch je zbytocna administrativa.
Naviac spolupraca prislusnych organov medzi CR a SR je pomerne dobra. Podniaktelia ktori spekuluju s retransmisiou sa usidluju skor na Cypre (narocnejsia medzinarodna spolupraca) alebo v Luxembursku (vyhodnejsi danovy rezim na tieto sluzby). Medzi retransmitermi v SR aj CR sa najdu aj taketo spolocnosti, a pohlad na ich vlastnicku strukturu moze vzbudovat viac otazok ako pri tejto spolocnosti.