o 9 měsíců později

Dva nové kusy Cube 60Pro ac vybalené z krabice, na stole nahrán 7.11.2, pak i nejnovější beta a problém. Jakmile dám ether1 do bridge, začne silný packetloss, winbox běží max 20 sekund a pak se odpojí. Vypnout hw offload nepomáhá, když vyhodím ethernet z bridge, všechno zase frčí. Pozoruje to taky někdo?

Nic takového nepozoruji. Zkusil bych to převalit Netinstall-em a pokud bude problém přetrvávat, tak reklamace.

edit: Nekraví ti STP, RSTP či MSTP? Zkus ho vypnout.

cerva tohle bych asi hodil netinstalem nebo pak tu reklamaci. Mám tu jeden kousek kterýmu když zapneš 60g interface tak skočí procak na 100% a je konec. Takže ta půjde taky na reklamaci. To je teda ta sektorka jejich slavná

Taky bych to tipoval na RSTP nebo něco. ETH máme v bridge, i s verzí 7.11.2 a nic takového nepozorujeme

Díky, tak opravdu RSTP - vypnuto a všechno jede. Zlobilo to v kanclu, ostatní MK neměly problém, v ostrém nasazení bridge na protistranách nebude.

Pokud RSTP vylozene clovek nepotrebuje ... urcite ho vypnout. Mikrotik od urcite verze zavedl takovy nesvar ze ho ma na bridgi v defaultu zapnute

Musím zaklepat že tam kde ho mám tak funguje. Bývaly ale doby kdy se to dalo nazvat jako Random Spanning Tree Protokol 🙂

o měsíc později

Takže dá se říct, že když mám AY sektor a cube AY klienty, tak to bude fungovat vše v pohodě už? S novýma/posledníma sw samozřejmě.

Díky

Záleží co znamená "v pohodě". Každý si pod tím představuje něco jiného. Někdo ti řekně že to stále nepoužitelné protože se to rozpojuje. Ano rozpojení tam stále je. Ale třeba jednou za den na 1sec. Je to pro tebe problém?

o 4 měsíce později

Ahojte všem, chtěl byste zeptat na reálnou propustnost mezi AP CUBE SA 60PRO a CubeG-5ac60ay. Na AP jsou připojeni 2 klienti, verze 7.11.2 vzdálenost do 60m, rate 2,3G a nedokážu z toho vymáčknout víc než 400M.

Přitom jiné AP, ale pouze 1 klient v toho 900M. Děkuji všem za vaše postřehy.

jo taky mám ten pocit že to tak je. Ale teď jsem dělal btest mezi sektorem a klientem na jednom sektoru a vytahlo to 730Mbit. Druhý klient už ale má pouze 600Mbit. Co mohu ale říct je že první klient je v bridge a tedy je aktivovaný fastpatch a ten pomalejší má nat s povoleným fasttrack. Po vypnutí fastpath u rychlého klienta btest klesne také k 600Mbit.

Za CubeG-5ac60ad v bridge naměřím na Speedtestu klidně 930 Mbps, tj. někde bude něco špatně, že to jede tak pomalu.

on bude spis problem v tom, ze ty cube pro a cube gsa pisou signal i MCS podle postavení zemské poloosy vůči hveždě jittřence a ne realitu. Podle mě je tam nějaký náhodný generátor a hotovo.... Kolikrát mi to piše MCS 1 a jede mi to 930 Mbps. Z toho signal to pise -72/-70 na 100m a vydrzi to i lijak jak prase ... což cube G kdyz pise -72/70 na 350m tak lehá co větśí déšť ...

jo, ukazuje to podle plotu. Zajímalo by mě proč. Není přece možné aby to za 3 roky? stále nevyřešily.

Pořád se Vám ty nové CUBE PRO odpojují? Jak často?

co máme v7.12+ se neodpojují. Odpojují se ty co mají po připojení signál cca -65 a horší.

📡 Telekomunikace.cz