- Upraveno
Díky, tak opravdu RSTP - vypnuto a všechno jede. Zlobilo to v kanclu, ostatní MK neměly problém, v ostrém nasazení bridge na protistranách nebude.
Díky, tak opravdu RSTP - vypnuto a všechno jede. Zlobilo to v kanclu, ostatní MK neměly problém, v ostrém nasazení bridge na protistranách nebude.
Jak říká kolega RSTP = Rychle Se To Posere.
Pokud RSTP vylozene clovek nepotrebuje ... urcite ho vypnout. Mikrotik od urcite verze zavedl takovy nesvar ze ho ma na bridgi v defaultu zapnute
Musím zaklepat že tam kde ho mám tak funguje. Bývaly ale doby kdy se to dalo nazvat jako Random Spanning Tree Protokol
Takže dá se říct, že když mám AY sektor a cube AY klienty, tak to bude fungovat vše v pohodě už? S novýma/posledníma sw samozřejmě.
Díky
Záleží co znamená "v pohodě". Každý si pod tím představuje něco jiného. Někdo ti řekně že to stále nepoužitelné protože se to rozpojuje. Ano rozpojení tam stále je. Ale třeba jednou za den na 1sec. Je to pro tebe problém?
Ahojte všem, chtěl byste zeptat na reálnou propustnost mezi AP CUBE SA 60PRO a CubeG-5ac60ay. Na AP jsou připojeni 2 klienti, verze 7.11.2 vzdálenost do 60m, rate 2,3G a nedokážu z toho vymáčknout víc než 400M.
Přitom jiné AP, ale pouze 1 klient v toho 900M. Děkuji všem za vaše postřehy.
jo taky mám ten pocit že to tak je. Ale teď jsem dělal btest mezi sektorem a klientem na jednom sektoru a vytahlo to 730Mbit. Druhý klient už ale má pouze 600Mbit. Co mohu ale říct je že první klient je v bridge a tedy je aktivovaný fastpatch a ten pomalejší má nat s povoleným fasttrack. Po vypnutí fastpath u rychlého klienta btest klesne také k 600Mbit.
Za CubeG-5ac60ad v bridge naměřím na Speedtestu klidně 930 Mbps, tj. někde bude něco špatně, že to jede tak pomalu.
on bude spis problem v tom, ze ty cube pro a cube gsa pisou signal i MCS podle postavení zemské poloosy vůči hveždě jittřence a ne realitu. Podle mě je tam nějaký náhodný generátor a hotovo.... Kolikrát mi to piše MCS 1 a jede mi to 930 Mbps. Z toho signal to pise -72/-70 na 100m a vydrzi to i lijak jak prase ... což cube G kdyz pise -72/70 na 350m tak lehá co větśí déšť ...
jo, ukazuje to podle plotu. Zajímalo by mě proč. Není přece možné aby to za 3 roky? stále nevyřešily.
Pořád se Vám ty nové CUBE PRO odpojují? Jak často?
co máme v7.12+ se neodpojují. Odpojují se ty co mají po připojení signál cca -65 a horší.
osobně nevidím žádný rozdíl mezi starým a novým cubeg. Kombinaci obou proti cubeSA máme.
ví někdo jaký má CubeSA vyzařovací úhly? Píšou že 60° a nahoru dolu to má kolik? wAP má tuším 30°.
hapi bude to mit taky +- 30. zkousel jsem nedavno na AP si ten sektor zvedat do nebe a cca od 15-20 stupnu od nuly vuci klientovi se u klienta zacal dost rapidne zhorsovat signal.
Na netu jsem to ale taky nikde nenasel a to jsem to googlil snad hodinu ... strasny problem pro MK napsat to do datasheetu...
Tak nevím no. Verze 7.12.2 - stabilní, zatím se to neodpojilo ani jednou a drží (nechci to zakřiknout). Ale hodnoty btest se pořád drží kolem 400M signál -47 a -50, Rate 2,3G, takže verzí to nebude. Na zkoušku jsem ještě vyměnil jednotku u klienta a zaměřoval (0,4 stupně se povedlo - což považuji za téměř super) - stále stejné. Změna frekvence také nepomohla. Nevím no, zkusím počkat ještě na nějakou jinou verzi novější a uvidíme.
📡 Telekomunikace.cz