pixall nebudem to tu rozpisovat do podrobna ale samozrejme ked som s tym zacinal, znalosti s koaxialom boli male, konzultoval som to s clovekom od UPC ktory to robi 15r+ a ked mi on dodal XY konektorov a nic nesedelo tak tym som to uzavrel. Co sa ale cudujeme, tie dedinske kablovky boli robene na kolene a to doslova. Ved nieco ako original zavesny koaxial neriesili alebo to ani neexistovalo. Takze bol sice vonkajsi cierny koaxial ale bol pripevneny na kovovom drote a cca kazdych 30cm to bolo viazane medenym drotom...toto niekto vyrabal rucne...samozrejme bol aj troska tensi koxial resp. taky "stredne hruby" ktory bol OK a veci na to pasovali...pre mna je to uz minulost...demontovane je to par rokov a je od toho neskutocny pokoj 😃 Cely problem sa taha z minulosti. Zosilnovace (stara Gema) boli navrhnute tak, ze boli od seba 400 az 450m. Na takuto vzdialenost si mozeme tie frekvencie nad 800MHz strcit za klobuk, utlm nevychadzal. Cisco to zlepsilo, lebo malo zisk 38dB namiesto povodnych 34dB...ale aj tak, ak to je povodne zle navrhnute resp to bolo pocitane na analogovy signal vo VHF a zaciatku UHF pasma tak ano, sedelo im to ale ako nahle sa posuvalo vyssie tak uz to nevychadzalo kvoli utlmom a kvoli parametrom zosilnovacov...tie oficialne ani nad 500MHz neboli. Dnes ked tu citam od freq v GHz tak sa mi krutia oci. Ak to niekto napocital dobre fungovat to isto bude ale prerabat takyto povodny bordel...strata casu.
Niekto tu spominal aj elektriku...ked si to vezmem, my sme po odpojeni znizili spotrebu o 1,2kW