Pěknej madlasj na tohle už se dá zákazníkům odpovidat že to je kvůli "zašmodrchanému" vedení
Stav 10 Gbit/s (DOCSIS 3.1/4.0) u českého Vodafone?
Mame podobne zariadenia, ale nie taky bordel. Tam kde mame paralelne aj optiku, presla na optiku odhadom polovica ludi, ostatni ostali na koaxe a nechce sa im z neho prec. Mne to zerie bezmala 3kW...
Ak by ste niekto mali k dispozicii distribucne zosilnovace so spotrebou mensou ako 20W za dobru cenu, dajte vediet.
gemb Hnus , to se nedivím že to pak nefunguje , ale to není asi docsis .... ale eoc , pokud to tak má tak ta vesnice , je to lepší zabalit
pixall tym co sa nechce budu dochodci len so samotnou telkou...bud im ponuknes adekvatne riesenie a prejde dalsi zbytok a ked nie...dat ultimatum do kedy to budes prevadzkovat adovi...my sme kazdemu ponukli riesenie, dost sa zadotovalo ale preslo 95% ludi aj starych len s telkou. Zvysok co nepresiel si dal nieco ine. Kablovka sa vypla a zdemontovalo...na slovenske pomery to berem ako unikatne riesenie, malo kde sa nieco demontuje.
jak to zatím vypadá? cca 4 měsíce do konce roku. je šance že bude někde 2.5Gbit?
myslis jako 2500 / 50 ? ten pomer DL/UL bude horsi nez u VDSL... uz at v Brne Zidenicich zacne Cetin s optikou a honem pryc od nejakeho Vodkafounu...
pcwifi tak oni mají tu sít připravit právě na ten vyšší protokol viz název tohoto threadu. pak by i UL vyrostl.
Tragedie je, že to není jen o rychlosti ale i o samotném IP protokolu na který se dost sere viz: https://www.root.cz/clanky/ipv6-u-nejvetsich-ceskych-operatoru-v-roce-2023-vodafone-a-ti-druzi/
- Upraveno
comoitaliano Ještě buď rád za CETIN, kde lze aspoň sehnat přípojku s IPv4 veřejkou a nezmršenou IPv6 aspoň /56, navíc za ještě přijatelnou cenu. To je na koaxu Vodafonu neřešitelný problém, ke kterému se navíc přidá zmršený modem...
Souhlas, asi budu vyčkávat. Doufám ale že se tu objeví nějaký insider z vodafonu a řekne nám co nás čeká
Neco noveho? Co jsem videl uz umi ledaskde 100 mbit upload
comoitaliano To je furt dost mizérie oproti FTTH. A jestli k tomu furt dávají ty modemy co náhodně zahazují packety, tak to vážně nechceš. Z mé zkušenosti jede subjektivně výrazně lépe dokonce i daleko pomalejší VDSL.
jcltm davaji bud ty dropujici compaly nebo nekterou z vodafone station, ktera uz pakety nezahazuje.
Aktualne probihajici upgrade site dostava kapacitu sdileneho kanalu (vetve) nekam na uroven GPONu na uplinku a trochu nad GPON na downlinku. Nabizene tarify jsou porad dost omezene, ale tam, kde probehl upgrade, uz je neomezuje sit (zatimco driv byla dostupna kapacita uplink kanalu cca. 120 Mbps a downlinku cca. 1,2 Gbps, takze nabizene sluzby byly dost "na hrane").
No ale ty modemy uz notne zerou energii snad 20W+
- Upraveno
ja jsem si nakonec linku u vodafone nenechal vybudovat protože se na to vysrali a nechtěli nic zařídit. zoufalost. toto nezní moc dobře. (zpráva od julian ohledně změn podmínek) pronajem modemu je hrozný ojeb.
mně proti vodafonu zatím stojí tyto arguemnty:
- desítky tisíc za poležení jejich kabelu přitom jen pár metrů
- musím si to sám zařídit vykop a povolení
- je to jen stupidní coax, nepoloži se tam do budoucna ani nějaké správné vlákno.
- pro soukromé osoby nedávají ipv4 veřejnou, myslím ani ipv6 nedávají
- někteří pišou nestabilitu?
- není symetrika a neřeší to budoucnost nad 10 let. takže ROI je k zblití
jsem momentálně na vdsl kousek od dslamu přes terminator. 50mbit upload. 225mbit down. je to stabilní. po započtení slevy + airbank slevy je to 499kč.
soused by chtěl připojit na vdsl ale tam pro změnu mu chtějí naučtovat desítky tisíc za naprosto ubohou vymenu nadzemního vedení, delka obdobná. no další soused je znamy a bude brzo bourat a stavit. tak už asi budeme tři, a za rok dva na ne snad zatlačíme na optiku.
jinak je kousek bod z kterého se připojuje vodafone na koax a ten je na optice.
je to prostě v prdeli... budu dál shánet další lidi a zvyšovat tlak
Btw co jsem přemýšlel tak jak CETIN chce jít až na 500mbit tak to bude prakticky z jistotu jen bonding v2 tam kde budou mít dslam na 35b
- Upraveno
comoitaliano jsem momentálně na vdsl kousek od dslamu přes terminator. 50mbit upload. 225mbit down. je to stabilní.
Tak na tom v klidu zůstaň, jen teda ne u O2...
comoitaliano po započtení slevy + airbank slevy
Na to jim může skočit akorát tak b....