• xDSL
  • VDSL a nízká synchronizační rychlost

pbazo Řešil jsem něco podobného a se stejným výsledkem. Operátor (T-Mobile) mi poslal i technika z Cetinu, který celou trasu proměřil a říkal, že více se z toho prostě dostat nedá, zřejmě zarušený kabel, jak psal iTomB. Vectoring také nejde zapnout a novější profil 35b to prý nevyřeší. Mám to na Terminátoru (sjednaný tarif 100Mb/20Mb) a v průběhu času (cca 1 rok) jsem viděl, jak rychlost postupně klesá, jak na downloadu, tak i (překvapivě) na uploadu. Aktuálně dosahuji rychlosti 85Mb/13Mb, při zřízení služby to bylo 115Mb/28Mb.

to je uplne dolni minimum na kterem by to nikdy jet nemelo, protoze kdybys linkovou rychlosti spadal nekde k uvedenym hodnotam, nemas narok ani na 50tkovy tarif. 🙃 Za me papirove stale 100/20 tarif, v praxi 120/25 ve dne v noci.

pbazo
hoďte sem informace o synchornizaci, útlumu a SNR z toho modemu (vzdálenost někdy není vše). Jaký je kabel v domě (tedy rozvaděč/zásuvka/modem)?

Vectoring se nepouští, kde to není potřeba=nebyl by z toho žádný významný užitek.

Obecně zřídit linku 250/25, který by měla synchro třeba 100 není možné (někdy se to může podařit, ale je to chyba)

pbazo Jediná možnost je že tam máš nějaké obrovské rušení to se mi ale nezdá. Jinak je to blbost mám ústřednu 900 m a synchronizace je 90/20

jpg do baráku je přivedený cat5e do krabičky na půdě a z ní cat5e do zásuvky, kterou zapojil Cetin letos v dubnu (nebyl jsem přítomen u instalace) zásuvka je na rj-45 připravena na dva páry. Modem AVM Fritz!Box 7590.

Vektoring by zde prý ani nešel spustit, bylo by to údajně technicky nemožné.

Nyní jsem si i všimnul hodnoty Max. DSLAM throughput, a je mnohem vyšší, než ta dosažitelná

• jpg replied to this.

pbazo
      nevybavuju si, zda lze u tohoto modemu zapnout SRA (G.INP vidím zapnuté, vectoring se na DSLAMu nepoužívá, což nevadí, tady by to stejně nic nepřineslo), tak případně zapněte, může to být tím.
      Jinak se určitě obraťte na svého poskytovatele, určitě to má řešení nebo konkrétní důvod proč to jede 83. V rámci profilu 17a to už víc jak 132/27 ani nejde, takže tady problém není. Obecně ty délky kabelů berte s rezervou, ale jako odhad dobré.

Jinak obecně v rámci profilů CETINu (tady asi DSLV 80 nebo RUN) je to nereklamovatelné, protože rozmezí je 65-110 Mbps a v tom to je.

jpg Vidím, že Seamless rate adaptation je zapnuté. Netuším ale jestli Signal-to-noise ratio mam dobré nebo mizerné. Určitě vyzkouším opět operátora. Dle jich je vše ok, dle mě ne.

pbazo sryy ale operator musi vedet co je v poradku a co ne a ne nejaky koncak.

• jpg replied to this.

kozlicek
            no nějaká desítka tisíc linek mi už za těch 20 let rukama prošla a taky se mi nezdá, že je to v pořádku 😀

pbazo
            možná ještě upgrade FW (fritz má tlačítko na automatické stáhnutí), ale tím to nejspíš nebude.

jpg FW je nejnovější. Opět voláno na operátora, nijak mi nepomůžou dokud si nevezmu tarif 250, kde se to přepne na profil 35b 😃 Pro zajímavost asi půjdu vyzkoušet vyšší tarif, co mi to s tou rychlostí udělá...

• jpg replied to this.

pbazo
                za těchto podmínek to bude mít synchro klidně 260M, pokud tam není jiný problém, pro který to nejde teďka.

No dejte vědět, jak to dopadne a nelekněte se, když bude synchro 56M 😂

jpg když si dam 250 a nešlo by to, tak bych pak přešel někam jinam. Nebo mezitím tady vyroste nějaký 60G bezdrát🤣

Nejlepší by bylo, kdyby se mi to vyřešilo. Ale jak přimět operátora, aby oni přiměli Cetin s tím něco dělat?

• jpg replied to this.

pbazo
                    vybrat si toho správného s velkými zkušenostmi 😂
                    Třeba ze Zlína 🤣🤣🤩

Protože je to smutné, ale smluvní podmínky (asi i vůči Vám) jsou splněny, byť asi na dolní hranici rychlosti, tak to málokdo řeší.

jpg Trošku z ruky. Ústecký kraj 😃

minimalne v ramci Bondingu by 200 jit melo... stabilni 200 staci ke vsemu co si jen usmyslis.

pcwifi Minimálně 200 to půjde i po jednom páru na profilu 35b při té vzdálenosti...

to PBAZO: Zdravím, pokud není modem vysloveně vadný, změna operátora těžko pomůže. Ve finále ten kabelový problém bude zase řešit ten stejný tým. Pokud jsi už vyzkoušel všechno a máš zájem to řešit dál, pošli mi do SZ adresu umístění přípojky a proběhlou korespondenci, zkusím se na to podívat. mpcz, 11aug2023

o 5 dní později

Ja mam na bondingu na lince s novym kabelem (vnitřní a ted i vnější) 260mbit (2x17a profil) - synchro rychost.
                          Reálná je 230/25Mbit. A nechapu proč tak málo.

Delka kabelaze je cca 110 metrů. max synchro je 272. takže z hlediska parametrů spojení jsem hodně blízko ideálního scénáře. Vaše rychlost na danou vzdálenost mi přijde fajn. 35b bych určitě zkusil. Je dost zvláštní že vás na to nedají už ted. měl byste 100/20 nebo tak něco.

Vzhledem k tomu že mi dluží 20 mbit na downloadu tak bych řekl že je vše ze strany cetin šlendrián vedle šlendriánu.

📡 Telekomunikace.cz