Nove Wave LR (nano) 60G PTP vs. AF60G LR - Zkušenosti
- Upraveno
mam XR na vyssich frekvenciach a ping neskace.
ale 5gigova zaloha v nom stala za velky prd, na 80mhz kanali asi 100 mbit/s, uplna tragedia. zalohu som vypol a paralelne dal AF5XHD.
pgb vazne treba brat do uvahy ze to LR bolo robene pre klienta a nie na spoj kde mas neviem kolko paketov..
mozno na nejaky malo vytazeny bod ale dat to na chrbticu je podla mna samovrazda aj ked to dokaze dat vyse 1 Gb ale pri viac paketov sa to zabije samo..
- Upraveno
pedro4444 já vím, mě to tolik nevadí, dám to zase pryč. Tohle je jedno z mála míst, kde mi tečou nějaký data a mám tam úplně volný přístup. Mě šlo o to to zkusit - zaznívaly tady hlasy jak to je super... pps tam tolik neteklo, asi tak 30kpps. V labu i venku to pps zvádá bez problémů 90kpps+. Jen ta latence je na ....
PS: To o té klientské jednotce jsem psal já sám
Edit: jinak af60LR se chová při dané zátěži stabilně
pgb AF60Lr presne preto dufam ze tych 540 mhz spravia aj pre neho lebo to by bola vazne skoda a by tym svoju vlajkovu lod menom airfiber odstavili..
- Upraveno
losexitos .... můžete mě mít za hnidopicha co se týká nároků, ale
- vždyť tam máte dost častou ztrátovost
- nemáte tam vidět kam až mám to maximum vyleze, ten graf je shora agregovaný
- nevidíte opravdová maxima, pouze vypočtený průměr
- 56B, každých 15s 10xICMP a to se vynese na grafu tři body
- já když z toho mého grafu nechám jen průměr, oddálím na 10 dní tak to bude vypadat taky lépe (ten konec, musel jsem to trochu osekat)
PS: jedná se o generování icmp v golangu a ukládané icingou do databáze, graf je bez agregovaných výsledků. Pro ukázku posílám 5GHz spoj na ubnt AC
- Upraveno
Tak když hnidopich, tak hnidopich - 3 hodinový graf, ztrátovost tam není žádná, tu tam z nějakého důvodu v tom dlouhém grafu udělá RRD. Podle mně máte něco vy špatně, máme těch spojů cca 20 a tohle, co ukazujete vy, ani jeden z nich nedělá. Na většině jede 300Mbit +
Dál - já mám v grafu mediány, maxima a minima, kde sakra berete, že tam mám jen průměr?
Je možné že mám něco špatně, nejsem neomylný a jsem rád že jste se spoji spokojený.
Ty horní šedé špice to rrd na grafu nepíše a neukazuje absolutní hodnotu. Jsou to evidentně uříznuté, ta šedá čára nekončí na 6ms. Na grafu je vypsaný pouze vypočtený median rtt a jeho hodnoty min/max/avg/now za dané 3h.
Jen nechápu jak si rrd může vycucat ztrátovost sám.
Pokud Vám všechno funguje tak to je dobře. Mě to neběhalo tak, jak bych si představoval v porovnání v jinými 60G spoji. Nikdo si neztěžoval a kapacitu na data to mělo víc než velkou, jen ta latence.
stratil som prehlad, o akom zariadeni sa bavite, ale pokial by slo o AF60LR, tak cez neho sme tlacili dlhodobo cca 600-700 mbps s mnozstvom paketov, a ziadny packetloss, ziadne zvysene latencie.
bavi se o wave-LR.
- Upraveno
Mne sa to nepodarilo nahrať, poslal mi tu kolega vyššie všetky tri dostupné beta firmwary a vždy to skončilo v 3/4 že nedokaze nahrať. Zatiaľ som neriešil. Do WaveAp, Wave nano aj Wave LR v pohode aj posledná beta2. Niekde na fóre ubnt som čítal že treba tuším 3.1.1 aby sa dal upgrade na beta firmware na airfiber LR.