jap No je to zklamání, u PtP mi to zdražení až tak nevadí, ale PtMP to podle mě zabilo, plánoval jsem použití u lukrativních klientů vzdálených přes 500m, ale 10k mi za instalaci nikdo nedá...

• gemb replied to this.

hapi Tak si tak říkám, jestli mě neminula nějaká informace. Ono už je povoleno používat LHG nebo nRAY v PtMP?

• hapi replied to this.

xrff když dáváš nray tak musí bejt super zamířenej a na pevným místě. LHGčku to je fuk.

jap

Timto tuhle technologii naprosto odepsali ...

Ale bude tu jeste Wave pico s cenou 200 euro 😃

arroyo zajímavé, tohle nikdo u ubnt jednotek neřeší. U nich to vypadá že nemají ani automatickou regulaci výkonu a nikomu to nevadí.

hapi Jasně. Mě opravdu zajímalo, jestli není nějaká změna, která by mi unikla a jdou v PtMP použít v souladu s VO-R.

pintero presne tak sme to chceli aj u nas. Firemny pripadny domaci klient co si rad priplati...ale vzdy je nejaka hranica u kazdeho klienta. Taketo zdrazenie je extremne. Hlavne to nano nema pre mna ani hodnotu 230eur bez dph...nejake wave pico to nezachrani lebo to bude tak na 200m....na ptp to aktualne kvoli tej odozve tiez nieje...aktualne je to mrtvy produkt. Ked sa poriesi podzva tak na ptp max...

vdr tiez mozem potvrdit. Ci graf smokeping, ci relane pingy sledovane asi polhodku v kuse, je to rovnake.
        Nahodne skoky 20ms+, ktore sa "nahodne" opakuju v skoro nahodnych intervaloch. Aj pri vypnuti 5GHz na oboch stranach, aj cisto bez vlan/bridgov len medzi dvoma Mikrotikmi. Nic nepomohlo. Spat na 3.2.0 a "ok".
        Na ake cislo sa dostaneme nez to pojde? 😃

Akurat skoda ze som si este v novembri dal objednat Wave Pro, mohol som radsej kupit za povodnu cenu LRko na druhy detektor dazda do susedneho okresu...

3.2.0 na Wave LR je ok? Zkusím to.

hapi jo psalo to tu myslím víc lidí. Taky zkusim

Udělejte si chvilku čas a reportuje jim to i s grafama - https://account.ui.com/supportform jejich support funguje docela dobře. Brbláním zde se nic neopraví. Zdražení ten produkt opravdu dost znevýhodnilo i před ním mi to přišlo drahý pro PtMP. Ale co se dá dělat.

hahááá. 3.3.0betaX a dnes 3.2.0

ftipné jak se mezi 3.2.0 a 3.3.0 otočí trafik mezi rx a tx vyčítané přes snmp.

hapi GMC.ipq5018.v3.2.0.3b61c460.230912.0913.bin tento jsi tam nalil?

• hapi replied to this.

no vidis to, dalsi spokojny uzivatel 😃

ano, nasadil jsem a jede to dobre zda se...

Pochopil jsem správně, že návrat na 3.2.0 řeší ty výkyvy latence i na Wave LR ?

JanK jo už to tu bylo řečený vickrat

Ano, ale neumí to pak 540 MHz kanál.

Downgrade z 3.3.0beta4 na 3.2.0

Wave LR, 65880MHz, 1080MHz, 3.22km

📡 Telekomunikace.cz