vdr tiez mozem potvrdit. Ci graf smokeping, ci relane pingy sledovane asi polhodku v kuse, je to rovnake.
Nahodne skoky 20ms+, ktore sa "nahodne" opakuju v skoro nahodnych intervaloch. Aj pri vypnuti 5GHz na oboch stranach, aj cisto bez vlan/bridgov len medzi dvoma Mikrotikmi. Nic nepomohlo. Spat na 3.2.0 a "ok".
Na ake cislo sa dostaneme nez to pojde? 😃

Akurat skoda ze som si este v novembri dal objednat Wave Pro, mohol som radsej kupit za povodnu cenu LRko na druhy detektor dazda do susedneho okresu...

3.2.0 na Wave LR je ok? Zkusím to.

hapi jo psalo to tu myslím víc lidí. Taky zkusim

Udělejte si chvilku čas a reportuje jim to i s grafama - https://account.ui.com/supportform jejich support funguje docela dobře. Brbláním zde se nic neopraví. Zdražení ten produkt opravdu dost znevýhodnilo i před ním mi to přišlo drahý pro PtMP. Ale co se dá dělat.

hahááá. 3.3.0betaX a dnes 3.2.0

ftipné jak se mezi 3.2.0 a 3.3.0 otočí trafik mezi rx a tx vyčítané přes snmp.

hapi GMC.ipq5018.v3.2.0.3b61c460.230912.0913.bin tento jsi tam nalil?

• hapi replied to this.

no vidis to, dalsi spokojny uzivatel 😃

ano, nasadil jsem a jede to dobre zda se...

Pochopil jsem správně, že návrat na 3.2.0 řeší ty výkyvy latence i na Wave LR ?

JanK jo už to tu bylo řečený vickrat

Ano, ale neumí to pak 540 MHz kanál.

Downgrade z 3.3.0beta4 na 3.2.0

Wave LR, 65880MHz, 1080MHz, 3.22km

Trnec ano, přesně ten

540MHz kanál mě netrápí, stejně chodí špatně.

A tohle chování (latence do 8ms) u Wave je nezávislá na přenosu? Nebo se to od nějaké kapacity láme a latence vyskočí?

to ale nebude latence toho spoje ale spoje + cesty ke spoji. Já tam mám cca 4ms a z toho 1-2ms dělá trasa ke spoji.

Ja som neni toho nazoru, ze verzia 3.2.0 odozvu riesi, mozno je ina ale rozny vykyv tam bol tak ci tak...

hapi přesně tak, teď jsem poslal 1000 pingů ze switche: packet size: 1450, timeout: 50ms, 0% packet loss, min: 0ms avg: 0ms max: 16ms
              v konečným výsledku je to prostě lepší než to bylo...

gemb tak co si budeme hovorit, nebolo to ok, ale podstatne lepsie nez akakolvek 3.3.0beta.
              Aj tu to sem tam skoci na vyssie desiatky ms bez dovodu, ale nie tak casto a teda bez nejakeho vazneho dopadu na klienta.

Ano, nemame scany, ano nemame 540mhz kanal.
              Treba si polozit otazku co cheme 🙂 Ci jednorazove funckie, alebo stabilitu.

📡 Telekomunikace.cz