midnight_man Tak asi bude lepší to umístit napevno na náklopnou konzol a směrovat to s celou konzolí.
Nove Wave LR (nano) 60G PTP vs. AF60G LR - Zkušenosti
darklogic
Myslím ze to bude naj možno niekto l tomu držiak správy
- Upraveno
urcite by bolo fajn na tieto ubnt krámy vyrobit univerzalny precizne laditelny drziak..na všetky..od LHG po PICO
- Upraveno
jap mi sme tiež stihli staru cenu 200e s DPH za nano 4 kusy som rad ze stihol uchmatnut
Inak neviem ci ste si všimli pico uz#len na 48v ?
Nano ide v poho na 24v
Pro mate skúsenosti ci ide v poho na 24?
gemb
Hej akurát kukal ze pro tam ma písané 24v qle toho pica sa bojím tam bude len 48v to tam píšu jasne ale tak pico v živote na sajt nepôjde tak to ma až tak netrápi
To je fuk, všechno to bere do +- 10W. Jakej problém by tam byl?
Omnitik co napájí ještě dva ptp spoje a dva dokrekvaci sektory to dá taky a má to podstatné horší.
Takto sme predsa ladili tusim Gigabeam, bolo to horsie ako zle
- Upraveno
airbilly pockaj ked das lne 18v ide wave nano len na 5 ghz? to sa mi nejak nezda 60 ghz zapinas az od 24v?
bo zatial mi mame vsade 24v a pohoda..
18V? a kolik dá proudu? to asi nebude napětím.
hapi bude to napätím, stalo sa mi to nezavisle aj na AF60LR s verziou 3.3.0 beta 3 ktorá bola napájaná z AD-155B. Až keď sme tam zvýšili napätie tak to nugovalo korektne.
Minule sa to zase stalo s AP Micro. Napájanie bolo cez rb-5009 s 24V 2.5A zdrojom 60G vôbec nenabehlo. Tak sme tam radšej dali originál 48v adapter.
Máme zkušenosti že se u Wave LR nechtěla zapnout 60tka při slabém napájení, fungovala pouze 5tka a sice tam bylo tlačítko povolit 60tku, ale po kliku se tam stejně nestalo. Bylo to krmené z nějaké technikovy ubnt powerbanky jenom na test - napájení se teprve na lokalitě vytvářelo . Jinak všechny staré 60 LR, Wave LR i Nano krmíme 24V a není s tím problém, sektor AP zatím nemáme.
Ja mam skusenost s wave nano, ze po zapojeni na 24v 0,3a adapter z litebeamu jednotka nenabootuje ale len zostane v cykle a po skoro nabootovani sa zase restartuje. Samozrejme ten adapter nebol na to urceny ale pri migraci tam zostal a az po nahodeni anteny sa vymenil za 48v.
- Upraveno
Wave LR PTP na 3,9km. Freq 68GHz, 540MHz kanal, FW 3.3.0beta4, dalej ten scan som napocne robil, ze ako sa tie spoje vidia na jednej trubke. Mame trojnozku, na nej su konzoly 30 az 40cm.( kazda antena je na konzole). O 90st je PTP LHG60 a o 180st (teda chrbtom) je AF60LR s deklom. Vyska je +- 30cm vsetky anteny.
Kapacita pri 540MHz je 809Mbit, pri 1080MHz je to 1500Mbit, pri 2160MHz taktiez 1500Mbit,. takze PTP s WAVE LR nema zmysel zabijat 2160MHz kanal, kedze je to locknute na max 1,5G
Ale má to smysl, až půjde do tuhého tak máš 2x víc kapacity.
Máme dva spoje rozevřené cca 20 stupňů, vidi se podobně a mám je schválně na stejném kanale. Není problém.
Když jde do tuhého, tak waveAI stejně zužuje kanál, protože větší citlivost.