pedro4444 Ani AirFiber 60LR nema pisane 24volt a funguje na 24volt 2 pary...mame taketo 2ks s cca 20m kablom a funguje uz 2 resp 3 roky. To 4 parove napajanie pri 24v je ale na istotu. Takze pico urcite pojde na 24v a bude mat asi aj mensiu spotrebu.

To je fuk, všechno to bere do +- 10W. Jakej problém by tam byl?

Omnitik co napájí ještě dva ptp spoje a dva dokrekvaci sektory to dá taky a má to podstatné horší.

o 10 dní později

Takto sme predsa ladili tusim Gigabeam, bolo to horsie ako zle

wave ap mikro a klient wave nano, fw 3.3.0. beta 4 pingy celkom znesitelne, dnes sme nahodili druheho klienta.
Ale zdroj sa nedal vymenit tak bezi len na 5ke(18v).
Trafic v spicke tam ide 200mbit.

airbilly pockaj ked das lne 18v ide wave nano len na 5 ghz? to sa mi nejak nezda 60 ghz zapinas az od 24v?
    bo zatial mi mame vsade 24v a pohoda..

pedro4444 pod 22v to robí takéto veci. Adapter je na ťažko dostupnom mieste.(niesu kluce)

18V? a kolik dá proudu? to asi nebude napětím.

hapi bude to napätím, stalo sa mi to nezavisle aj na AF60LR s verziou 3.3.0 beta 3 ktorá bola napájaná z AD-155B. Až keď sme tam zvýšili napätie tak to nugovalo korektne.
        Minule sa to zase stalo s AP Micro. Napájanie bolo cez rb-5009 s 24V 2.5A zdrojom 60G vôbec nenabehlo. Tak sme tam radšej dali originál 48v adapter.

• onas replied to this.

Máme zkušenosti že se u Wave LR nechtěla zapnout 60tka při slabém napájení, fungovala pouze 5tka a sice tam bylo tlačítko povolit 60tku, ale po kliku se tam stejně nestalo. Bylo to krmené z nějaké technikovy ubnt powerbanky jenom na test - napájení se teprve na lokalitě vytvářelo 😃 . Jinak všechny staré 60 LR, Wave LR i Nano krmíme 24V a není s tím problém, sektor AP zatím nemáme.

Ja mam skusenost s wave nano, ze po zapojeni na 24v 0,3a adapter z litebeamu jednotka nenabootuje ale len zostane v cykle a po skoro nabootovani sa zase restartuje. Samozrejme ten adapter nebol na to urceny ale pri migraci tam zostal a az po nahodeni anteny sa vymenil za 48v.

airbilly
          Napajím AF60-LR přes RB-5009 a na auto se to nerozjede. Musel jsem nastavit force a pak to jede bez problémů.

o 8 dní později

Wave LR PTP na 3,9km. Freq 68GHz, 540MHz kanal, FW 3.3.0beta4, dalej ten scan som napocne robil, ze ako sa tie spoje vidia na jednej trubke. Mame trojnozku, na nej su konzoly 30 az 40cm.( kazda antena je na konzole). O 90st je PTP LHG60 a o 180st (teda chrbtom) je AF60LR s deklom. Vyska je +- 30cm vsetky anteny.
          Kapacita pri 540MHz je 809Mbit, pri 1080MHz je to 1500Mbit, pri 2160MHz taktiez 1500Mbit,. takze PTP s WAVE LR nema zmysel zabijat 2160MHz kanal, kedze je to locknute na max 1,5G

Ale má to smysl, až půjde do tuhého tak máš 2x víc kapacity.

Máme dva spoje rozevřené cca 20 stupňů, vidi se podobně a mám je schválně na stejném kanale. Není problém.

Když jde do tuhého, tak waveAI stejně zužuje kanál, protože větší citlivost.

Asi sa nechapeme, pri 2160Mhz je link 1500Mbit, pri 1080MHz taktiez 1500Mbit, takze zmysel to aktualne nema, len aa zabije pasmo. Kedze to vie prenasat ledva 700/700 fdx, ping neriesim zatial tak zmysel to bude mat ked to odomknu vo FW, aby za to linkova napr ako airfiber na 1950Mbit potom to fdx moze ist skoro giga giga, resp max ethernetu, kedze je aktualne hranica stale 1500Mbit tak to vyznam nema.

jenya waveai udělá prdlajs. To funguje jenom při zapnutí. Pak už nic. Nedělej z toho něco co není.

hapi Běžně to pozoruji na AF60 LR, zkus to taky 🙂

gemb nepochopil si, aka je kapacita v zlom pocasi ked je rate 2x na 1080 alebo 2160 kanale ? 600mbit vs 375mbit

jenya ja som to vsade vypol. V zlom pocasi sa mi to naladilo vsetko na ten isty kanal a klakli vsetky spoje. Mozno na switchi by si to spolu rozumelo, ale mam to vsetko routovane.

airbilly na tych par minut mozno desiatok minut v roku a vyslovene par okamiho kedy pri dazdi bude aj tak skakat kapacita hore dole je to uplne jedno. Pri takychto spojoch na 3 ci viac km to berem ako 80Ghz a to ze ide alebo nejde. Lebo uz troska silnejsi dazd sa s tym bude hrat, letne burky ani nehovorim, to pojde dole. Pri 1080MHz by mala byt teoreticky o cca 3dB vyssia citlivost, takze by to malo drzat o chlp dlhsie spojene, pri 540MHz by to malo byt dalsich 3dB, otazka je ako tieto srandy funguju. Ja pocitam, ze niekde pri -72dBm sa to odpoji nadobro. Takze nemam zatial overene, ci uzsi kanal aj realne prinesie v tomto efekt ze by to drzalo spojene napr pri -75 ci horsom signale. Kazdopadne co sa tyka wave ai, raz ma to zachranilo, bol spoj ktory na 1km a 64,8GHz fungoval, presla burka a zostal odpojeny...neviem co sa dialo v atmosfere ale bol tam enormny utlm. Po prepnuti na wave ai auto sa to aspon spojilo na signal -71dBm, malo to link 375Mbit a islo to, tento proces som ale spravil manualne, je otazne ci by sa to spametalo automaticky bez mojho zasahu.

📡 Telekomunikace.cz