airbilly na tych par minut mozno desiatok minut v roku a vyslovene par okamiho kedy pri dazdi bude aj tak skakat kapacita hore dole je to uplne jedno. Pri takychto spojoch na 3 ci viac km to berem ako 80Ghz a to ze ide alebo nejde. Lebo uz troska silnejsi dazd sa s tym bude hrat, letne burky ani nehovorim, to pojde dole. Pri 1080MHz by mala byt teoreticky o cca 3dB vyssia citlivost, takze by to malo drzat o chlp dlhsie spojene, pri 540MHz by to malo byt dalsich 3dB, otazka je ako tieto srandy funguju. Ja pocitam, ze niekde pri -72dBm sa to odpoji nadobro. Takze nemam zatial overene, ci uzsi kanal aj realne prinesie v tomto efekt ze by to drzalo spojene napr pri -75 ci horsom signale. Kazdopadne co sa tyka wave ai, raz ma to zachranilo, bol spoj ktory na 1km a 64,8GHz fungoval, presla burka a zostal odpojeny...neviem co sa dialo v atmosfere ale bol tam enormny utlm. Po prepnuti na wave ai auto sa to aspon spojilo na signal -71dBm, malo to link 375Mbit a islo to, tento proces som ale spravil manualne, je otazne ci by sa to spametalo automaticky bez mojho zasahu.