Ubnt narozdiel mikrotiku na tom neustale pracuje. Mikrotik pri AD 60Ghz skoncil uz davno...AY je take nijake...vela veci pri ubnt hned na supu nefungovalo tak ako malo alebo ako bolo pisane. Casom to fungovalo spolahlivo. Ani LHG60 v roku 2018 s ros 6.42 nefungovalo nejake specialne...toto tu teraz prislo na trh, ze sa to len zacalo predavat a niektori tu chcu hned zazraky. Ano je to wifi spoj ale mna to netrapi. Taka mimosa B24 bola len preladena wifina tiez...a niekto ju pouzival. Pri wifi je optimalne pocitat vzdy tak 60% kapacity.

gemb funguje ti na wave pro grafovanie kapacity spoja, úrovne signálov a traficu správne ?

• gemb replied to this.

Miso k tomu som sa zatial nedostal a ani tak skoro nedostanem. Negrafujem ani ine ubnt 60tky....

jede někomu spoj slinknuty na 5,4gbit? i kdyz jsem si hral s kalkulackou na ui tak vice nez 3,2gbit mi ani kratky spoj neukaze.
    pripadne jaka uroven signalu musi byt.

hanus286 5,4 je 2,7 + 2,7 v kazdom smere co zlinkovane je. Rec ubnt je zlozita. Najviac co spoj ukazuje ako celkovu kapacitu je 3,31, ale kazda strana max 2,7.

hanus286 Musíš se naučit ubnt terminologii. 5,4 Gbit v datatasheetu znamená max. 3,2 Gbit v reálu 😄

jenya spatne 5.4gbit/s na papire znamena 2.7gbit/s temer fd na papire,ale v realu asi tak kolem 2.

• gemb replied to this.

kozlicek no asi tak...inak povedane treba pocitat 40% a nejak vide realna hodnota.

otestujte aj tu zaloznu WIFI6, ake ma realne priepustnosti, a ako sa sprava pri prepnuti, dik

o měsíc později

Podle jaké normy je Wave Professional certifikováno? ETSI EN 303 722 nebo ETSI EN 302 217? Nedaří se mi to dohledat. Děkuji!
          EDIT: Tak z řady Wave je pouze Wave-AP certifikované podle EN 302 567, ostatní jednotky jsou certifikované podle EN 303 722, použití podle VO-R/12, řádků d4, d5 a d6.

o 8 dní později

Miso můžu se prosím zeptat, jaké SFP+ moduly a jaký spojovací kabel jste použili?

kozlicek objednat něco umím taky, tím neříkám že tohle není volba co by nefungovala.
            My koupili SM duplex moduly přímo od UBNT, i kabel k tomu, a nechce se to slinkovat. Zatím jsme na začátku pátrání. Když jsme to dali jen mezi 2 desítkové switche, tak OK. Jakmile šla jedna strana do antény, tak nic.

cerva jaký model? MM/SM/duplex/simplex?
              Nicméně chápu, že maxlink moduly jsou obecně ok co se týká kompatibility.

svestka ML-S+31D-10, 1310nm duplex. Pro diagnostiku v jednotce pak:

ethtool --module-info eth1

Co autonegotiation, nepomůže nastavit napevno rychlost?

Tak řešení bylo prosté. Objednali jsme ve specializovaném obchodě "moduly a propojovací kabel", nicméně duplexní kabel nebyl do kříže RX/TX, takže stačilo na jednom konci prohodit LC a jede to jak má.
                Díky všem.

neni zac.klasika - problem ze zidli a spojem. :-)

📡 Telekomunikace.cz