StefanB V obchodě je už k nalezení, akorát vyprodáno
https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/category/60ghz-wireless-wave/products/wave-pro
Nové Ubiquiti Wave Professional 60GHz (2023)
Bohužel je to tak... srovnání HW od Mikrotiku a od UI se začíná značně rozdělovat. MT se snaží o opravdový low end...a UI zase o opak. MT nedávno představit Cube 60 pro, kde má zálohu na 5Ghz pouze jeden chain(433Mbps) a UI začíná dávat záloju na WiFi 6.
Je to tak, rekneme do 1km +- staci nray pro dobrou spolehlivost. Cokoliv vic uz jen ubnt. A tedy multipoint je rekneme v pohode..., resp. cenove dostupny.
Ono hlavne dokud Mikrotik nevyresi problemy s mikro vypadky na multipointu tak je to naprosto bezpredmetne.
A vzhledem k tomu kolik let tu ten problem mame a stale pretrvava tak mam sve pochybnosti.
A to se jedná o výpadky jenom v 802.11ay? nebo i v 802.11ad? Já mám wap 60g a cube 60ac pouze jednoho klienta a tam to běží dobře. Myslel jsem, že jsou problémy pouze s 802.11ay
ja tedy o mikrovypadcich moc nevim... resp. obcas dojde odpojeni nejakeho klienta, ale to je spis dycky ten co ma trochu limitni uhel, nebo je dale.
Edsystem mám skladom kopec
coolerman1 obvykle do 30 dní
macek dnes som objdenaval a inak ma i4wifi
coolerman1 tak to jsem asi slepej
coolerman1 a to i4wifi je nejaky podpultovy predaj ? Lebo na webe nic nemaju zatial...
- Upraveno
chyba moja ,iny model som myslel
Ma to uz niekto? nejake prve realne testy su niekde dostupne?
Předpokládám že to bude stejně jako LR ale s větší kapacitou. Větší dosah tam asi nelze předpokládat?
gemb
Wave professional ma mat dosah 13Km, kapacita 5gbit/s, zaloha 800mbit/s
- tak to asi dosiahnu modulaciou a ta potom pri znizeni umozni vytvarat stabilnejsie spoje a hlavne ide o zalohu, kedy to bude pouzitelne na vacsie vzdialenosti....LR uz pri 3km moze robit problemy pri nejakom pocasi... a vyzera ze WIFI 6 a jeho priepustnost je pekne fungujuca