basty Je to tak, rekneme do 1km +- staci nray pro dobrou spolehlivost. Cokoliv vic uz jen ubnt. A tedy multipoint je rekneme v pohode..., resp. cenove dostupny.
Hellium Ono hlavne dokud Mikrotik nevyresi problemy s mikro vypadky na multipointu tak je to naprosto bezpredmetne. A vzhledem k tomu kolik let tu ten problem mame a stale pretrvava tak mam sve pochybnosti.
Rox169 A to se jedná o výpadky jenom v 802.11ay? nebo i v 802.11ad? Já mám wap 60g a cube 60ac pouze jednoho klienta a tam to běží dobře. Myslel jsem, že jsou problémy pouze s 802.11ay
basty ja tedy o mikrovypadcich moc nevim... resp. obcas dojde odpojeni nejakeho klienta, ale to je spis dycky ten co ma trochu limitni uhel, nebo je dale.
psichac rado3105 neviem ako inde, Tes stale pise nedostupne, i4wifi vraj januar. Tak cakam aj ja 🙂 Je zima, sneh, treba si uzivat ine veci 😃
basty Předpokládám že to bude stejně jako LR ale s větší kapacitou. Větší dosah tam asi nelze předpokládat?
gemb basty samozrejne, ved to ma udavany aj rovnaky zisk. Skor by to mohlo mat plnohodnotne cpu a tym padom vykon na to aby to prenasalo nad 1G kedze to ma sfp aj 2,5GbE
rado3105 gemb Wave professional ma mat dosah 13Km, kapacita 5gbit/s, zaloha 800mbit/s tak to asi dosiahnu modulaciou a ta potom pri znizeni umozni vytvarat stabilnejsie spoje a hlavne ide o zalohu, kedy to bude pouzitelne na vacsie vzdialenosti....LR uz pri 3km moze robit problemy pri nejakom pocasi... a vyzera ze WIFI 6 a jeho priepustnost je pekne fungujuca
jenya rado3105 5Gbps / 800Mbps :-))) UBNT pohádkám přeci už nemůže nikdo věřit ani na vánoce. Když to pojede 2Gbps jedním směrem bude to zázrak. Neříkám, že i tak by to nebyla paráda.
gemb jenya preco by to neislo? Ostatne UBNT produkty idu 1G tak co a full duplex aj tak nikoho nezaujima a ked sa ti nepaci kludne mozes pouzivat mikrotik ktory ani nic nove nerobi...
StefanB Nenašli ste nejaké real testy? V usa už majú na sklade, https://store.ui.com/us/en/products/wave-pro
pintero orel005 Na tom odkaze od StefanB je napsáno: Compatibility and supported distances: — PtP: Up to 15 km — PtMP: Up to 8 km (Wave AP), up to 6 km (Wave AP Micro)