Kluci, jdu se pochválit, že se mi nedaří 60G UBNT spoj dobřě naladit a chci Vás požádat jen o konzultaci.
Na jedné straně na komíně mám Wave AP z důvodu menší váhy, jak jsme se tady před nedávnem i bavily, jde o opásaný komín a nechtěl jsem tam rvát na mini stožár vetší váhu. Mám tam MK nRay a pod ním právě Wave AP, cílem je pak toho nRay odstavit, takže nehodnoťe, že je to blízko sebe. Dostat se tam třěba v zimě je horší, proto tam nechám i tooho Mikrotika. Na druhé straně mám Wave-Pro. Signál mám na obou stranách cca -64dBm, což je špatné a nevím proč. Strana, kde je AP není jak ladit, to zařízení má větší úhel, takže předpokládám, že dosměrování tady nemá velký vliv. Jediné, co mě napadá je to, že by tomu mohl vadit z jedné strany ten komín. Na druhé straně jsem dosměrovával podle toho kukátka a nepodařilo se mi to líp. Je to na 850 metrů.
A napadají mě tedy tyto otázky:
a) měl bych dát to AP raději dál od komína, ať se ten signál nějak blbě neodráží?
b) jakou zemi nastavujete pro nejlepší spojení?
c) jediná rozumná frekvence je 66960, jakmile tam dám cokoliv jiné, spojí se to, ale jedna strana jakoby zamrzne a downlink data rate je 1x nebo 2x, jakmile to dám na těch 66960, tak se ten data rate drží mezi 7-8x
Verze fw 3.4.4
Obrázek komína je vidět tady - https://ibb.co/C5B2GHy6 . Měl bych to wave dát více do strany přes nějaký výložník? Je mi jasné, že se to může a bude rušit s tim nray, ale jak jsem řekl, obě jednotky nepojedou současně a domnívám se, že to, že jsou vedle sebe, nemůže mít vliv na signál nebo se pletu?
Díky.