Dnes mam na stole 2ks, ale jenom jsem to rozbalil, mate to uz nekdo ve vzduchu?

Asi ne, tipuji že budeš první 🙂 těšíme se na recenzi 🙂

Těšíme se, kdybych to měl tak hned pro to mám místo na test 🙂 .... i tu zimu při montáži bych skousl. Mě osobně zajímá hlavně jestli to bude mít stále ty peaky v latenci.... Držím palce, určitě se tu na výsledky klepe více lidí.

pgb No jo no. tak to budu muset vymyslet nějaké místo, pro tu krásu...
    Jinak zatím se mě líbí to technické zpracování, za ty peníze je to velmi dobré.

Mame to cca měsíc na 3 místech. Řekl bych že je to takové XR lite verze x). Nevidim v tom zásadní rozdíl.

basty a fyzicky je to asi mensie a lahsie nez XRko. Podla uisp kalkulacky ma XR k dobru len 2dBi.

orel005 No mě by spís zajímalo, kolik to tlačí, nepochybuju žes to dusil pod náporem TCP i UDP 🙂
        Když tak napiš i na jakých vzdálenostech je trápíš.

orel005 Jasne, otazka je toho defektu ... Jinak teda nejake blizsi zkusenosti? Co se tyce hlavne s dosahem? Diky

Mňa zaujíma či to ma obojsmerne tých 1.6 Gbit/s (dokopy 3.2Gbit) ako to tvrdia v uisp map kalkulačke. A čo pretlačí tá záloha na 5ke

StefanB
          5 v zarusenom ti da prd to ťažko riesit dôležitá je ru ta 60 ci na profi je už latence ako to ide na airfiber

pedro4444 Jasné no som zvedavý na testy lebo nikde ich niet nájsť, najlepšie ptm vyskúšať bandwidth test tcp medzi dvoma mikrotikmi a sledovať latenciu

toto som našiel od jedného američana

o 5 dní později

julian Už ste ich nasadili ? Zaujíma ma dosť realne čo to dá a nie čo ubiquiti píše.

StefanB Ahoj, nasazujeme dnes, ale testuji spíš ergonomii / dosah / spolehlivost při zhoršených podmínkách. Nasazuji na 4,1km (neplánuji používat 5GHz zálohu / ale vyzkouším ji), ale jen s 1Gbps konektivitou.
              Tedy bude mě zatím zajímat ta latence jen při 1GbpsFD.

Jsem prostě nepočítal s tím, že budu nyní testovat, tak jsem neměl vhodnou linku.

julian Na 4km bez tej zalohy to bude padat v zlych podmienkach.

julian v nejhorsim pripade muzes zkusit integrovany btest a v tom zkusit tu odezvu.. neni to idealni, ale neco by to rict mohlo...

📡 Telekomunikace.cz