basty julian v nejhorsim pripade muzes zkusit integrovany btest a v tom zkusit tu odezvu.. neni to idealni, ale neco by to rict mohlo...
julian Tak.... ergonomie velmi dobrá i na tu vzdálenost stačilo mít od "kukátka" zaměřenou jednu stranu, druhá strana stačila namířit cca ve směru a spoj se spojil na -65 po zaměření kukátkem i druhé strany -45 po naladění jedné strany signál -42 (ideál -38), musím tedy ještě dojet na tu druhou stranu nyní co začalo sněžit (no teď padá z nebe led),je signál -45 stále GUI reaguje se zpožděním = je nutné ladit pomalu, ale chová se to při ladění výrazně lépe jak Metrolinq (se kterým to má snad stejný chipset), nebo Mikrotik reálnou latenci má spoj cca 3ms bez zátěže, pokud se spustí integrovaný test, tak se prakticky odpojí uživatelská data = nelze měřit latenci (ukazuje to, že to přenáší 1,3GbpsFD, nebo 2,2GbpsHD a věřil bych tomu), latence pokud něco projde je cca 20-25ms tedy chtělo by do toho spoje pouštět nějakou rozumnou zátěž, aby se "nazahltil", pak kraví spotřeba je cca 15W (ale neberte mě za slovo, switch ukazuje 11W, UPSka cca 15-17W) výpočet signálu zobrazovaný GUI počítá i s vysílací freq / ziskem antény v daném pásmu cca 1m od antény na jedné straně mám 60st Mikrotik sektor na 60480 v podobném směru na freq 64800 se spojí jen na 1,75Gbps a -62dBm a čím níž tím je to horší pak už se to vůbec nespojuje, ale nespojí se to ani na 58320, tedy to není asi ani tím rušením, nejraději to má vše nad 64800, kdy se to spojuje již maximální linkovou rychlostí pokud je spoj spojen, pak při změně freq nedojde prakticky k rozpojení dat (asi to pošle před rozpojením info o přeskoku na protistranu) tedy spoj je to zajímavý, ale je nutné se s ním více pomazlit, dnes na to nebylo tolik času, současně to nebude spoj, co vyřeší všechny naše problémy
gemb julian pripojene to mas cez SFP+ ? Nie su s tym ziadne problemy? Na AF 60 XR je dost reportov na problem s SFP+.
StefanB julian takže 1,6 Gbps FD pri takých signaloch to aj tak neda ? Podľa uisp design center by to malo dať do 7km 1,6gbps FD s frekv. 68040
Miso julian nejraději to má vše nad 64800, kdy se to spojuje již maximální linkovou rychlostí A aká je tá maximálna linková rýchlosť ? Síce je spomínané toto: julian ukazuje to, že to přenáší 1,3GbpsFD, nebo 2,2GbpsHD a věřil bych tomu), latence pokud něco projde je cca 20-25ms Lenže je to maximalná kapacita ? Alebo je aj možná vyššia ?
julian gemb Ne mám to jen přes 1Gbps, jak píšu v tom předchozím příspěvku, nečekal jsem tu dodávku, tak jsem nyní na tom vytvořil jen přípojku pro jednoho našeho VIP zákazníka.
julian gemb JJ zákazník je s tím smířený, ví o těchto vlastnostech. Nyní jsem ze srandy zapnul tu 5G zálohu a ta má na těch 4,1km signál -65dBm, tedy, kdyby byla průtrž, tak stejně spadne i ta....
gemb coolerman1 vhladom na to aky zisl to ma tal by som tk na 2km bez zalohy dal v pohode. Af60 lr na 1,7km bez zalohy nam za rok padol mozno 1minutu casu spolu a to ma znacne nizsi zisk anteny. Samozrejme 68GHz.
StefanB ja som to mal v plane vyuzit ako primar ak to da 1,6Gbit FD a do zalohy ray3 17ghz. Je mi jasne ze slaby dazdik to hned rozpoji a tá 5ka bude pravdepodobne k ničomu.
julian Chtěl jsem doladit signál na protistanici a mám následující poznatky nebylo to třeba, spoj se evidentně "doladil" tedy z těch původních -42 bylo po několika dnech -38, tedy ideální stav stejně jsem se tam vypravil, ale změny k lepšímu jsem se již nedobral, ba naopak, spoj se rozzaměřil a lepší hodnoty opět nebylo možné dosáhnout doladíte prostě do nějaké hodnoty a pak už si spoj žije vlastním životem = musíte věřit, že si s tím nějaká ta vnitřní logika poradí (nelíbí se mi to, chtěl bych být precizní, ale mám hold smůlu) na 99% vzdáleností bude prostě stačit zaměřit na ten puškohled...