Distibucka rieši sieť aspoň na xgpon ,čo rieši veľa problemov
Nelegalna zavesna optika
len ZSD.....co viem. A podla mna to nasobne prevysuje cenu vystavby na dnesne pomery...ale ak niekto chcete dat 17t € za olt a potom cakat.....nech sa paci.
to poto. musite spajat 10 obci do jedneho olt aby sa to oplatilo a to su zas dalsie problemy..ale .... vsak uvidime co buducnost prinesie.
Mame,novu vladu...nech oni povedia co si predstavuju na trhu a ako to ma vyzerat. Ja som za riesenia ktore ponechaju na trhu lokalnych hracov s par sto zakaznikmi pretoze na slovensku ubuda coraz viac malych firiem. Tak isto sa na nas vali dalsia kriza s ele a ludia posledne co potrebuju je vyssia cena za internet. Toto budu chapat aj hore....
A ak sa nic nezmeni..... tak uz posledny zhasneme sviecku Vsak kazda etapa ludstva raz skonci a ked si bude vacsina ludi mysliet ze trh vsetko vyriesi ... mali sme im nechat tie trhove ceny za ele minuly rok, mozno by to dnes chapali.
Me už se na to nechce reagovat. Zvedněte svoje tlusté prdele, jeďte se podívat po přilehlých zemích a ukažte sami sobě, zda se to podobá sítím z Indie.
Třeba v Polsku byli teď obrovske dotace na stavbu sítí z většiny po sloupech. Tato infrastruktura musí být minimálně na 6 let přístupná komukoliv za stejných podmínek.
Je to přemýšlení prdely jak tady někteří tvrdí ? Ale vůbec neeee. A když už nic jiného, tak jento pro obyvatele dané země obrovský benefit, protože jak už jsem uvedl nahoře. I malá obec o 20 domech ma možnost připojit se k elektřině jako i k internetu stejne kvalitně jako v městě o 50k obyvatel.
Sice je to dočasně do doby než se všechno začne i na malých obcích dávat do země, ale mezí tím obdobím lidé mohou žít v 21. století a nečekal na sklonek života kdy přijde čas na to, pokládat u nich v obci kabely do země a tedy i optiku.
Je to stejné jako s hypotekou
Jsou 2 možnosti
1) Celý život budeš na barak šetřit a na konci života si ho poridis.
2) Celý život budeš splácet dluh za barák ktery sis pořídil na hypotéku
Rozdíl je jen v tom, že 1) si ten dům vlastně pořídil pro další generaci nez-li pro sebe.
Hloupý člověk tohle nepochopí a pojede si furt svojí flow.
Prostě ČTÚ je banda čůráků, která svojí funkci sluhy pro občany ČR neplní. Je to z 80% zbytečná instituce. ČTÚ je vinikem toho, proč většina menších obcí nemá přístup k vysokorychlostnímu internetu pevnou sítí. Kdyby se víc než o rozdávání pokut, za nedodržování picovin zajimalo ČTÚ o tyto možnosti regulace, byl by to přínos nejenom pro poskytovatele, ale i spotřebitele.
Kazda distribucku u nas ponima po technickej stranke optiku troska inak.
ZSD stavia na adss kabloch s vysokou pevnostou, olt XGS Pon Huawei. Az na nejake detaily je to za mna najhodnejsie riesenie aj do buducna aj na zivotnost. Siet ne oznacovana ako opticka siet pre vykon IMS. Siet stavia viacero firem a sub dodavatelov.
VSD z toho co som videl taha flatdrop, olt Gpon dasan, rack na stlpe. Taktiez ako meracia siet...pokial viem siet taktiez buduje viacero firiem.
SSD taha tiez flat dropy, olt neviem ale asi tiez gpon. Tiez sa tvaria, ze je to siet na prevadzku elektriky. Siet stavia zazracne vzdy len kinet...ako sucast SSD..
Tn koncept cca 3 sieti by bol asi najrealnejsi, ze by fungoval. Avsak podla skusenosti najviac zalezi ktora optika sa dokonci skorej a aky je na nej hrac. Ak ST kope a zaroven napr Slovanet taha po stlpoch aj tak sj myslim, ze ST bude na tom lepsie. Dokoncia to mozno naraz alebo troska neskor ale kedze aj povodne dls maju ludia najcastejsie od ST tak si vacsina pocka na optiku ST, Slovanet si pozbiera po stlpoch smeti, neni to take zvucne meno...
Tazko povedat na koho vlastne nadavat. Na vladu ktora schvalila vzdusne vedenia, alebo tu druhu co dala tomu bodku upravou telekomunikacneho zakona. Nekompetentnym zasahovanim do zakonov (vyhlasok) potom vznika tento chaos. Mame kopu roznych zakonov telekomunikacny, trestny, stavebny, energeticky atd. Tieto si jeden druhemu odporuju a to len nahrava tomu chaosu co tu vznika. Pokial si dobre pamatam vyhlaska min. ziv. prostredia o tom ze vzdusne vedenia sa umiestnuju pod povrch zeme vychadzala z nejakeho usmernenia EU. Nejak som nezachytil ze by to EU zrusila a v tom pripade ma prekvapuje ze to este niekto nenapadol. Ak chceme vidiet ze sa to da aj bez zvzdusnych vedeni staci ist kusok za hranice do Rakuska. Nemame tu skalne podlozie ze sa tu neda kopat a ani nie sme v Benatkach ze to musime tolerovat.
- Upraveno
coitus tu nejde o to, ze sa neda kopat...da sa vsade....ked vidim kade a kam kopal ST tak jednoznacne sa kopat da. Tu ide len o maximalizaciu zisku velkych firiem nic viac...kazdy si vide pozriet aky obrat a zisk ma ST, orange, O2...distribucky...a je vysmech 21 storocia, ze napriek tomu sa to vesia na stlpy....no a male firmy pri tomto trhu nemaju priestor na kopanie, pre nas ako male firmy je idealne vesat na stlpy. Kopat nieco do zeme su vyhodene peniaze pri konkurenci s rozpoctom ako je ST. Takze je to zacarovany kruh...tak ako aj tie zakony ktore spominas. Mame tu zakon ktory riesi pristup k fyzickej infrastrukture, za odplatu. Naopak tu zas elektrikari diktuju podmienky a mozu strihat kable a vyhovoria sa, ze nieje miesto...proste kazdy tam ma realne kus svojej pravdy a niekde v strede to narazi na problem a nikto nechce ustupit...ked sa nieco podari, su to ako inak slovenske kamaradcaky...ked nemas kontakty na druhu stranu nic neporiesis...preto tu je aj spolok ssd+kinet....nekonecna debata.
midnight_man To je dôsledok protislovenskej úradníckej vlády . Zmenili telekomunikačný zákon tak , aby umožnil odstrihnutie tel vedenia . Prečítaj si novelu z tohoto leta ktorá bola narýchlo schválená podľa mňa na objednávku a od septembra začala platiť . Ak toto nieje zámerne zmenený tel zákon na účel zničenia konkurencie , tak už neviem ... Neviem čo nám Slovákom treba na pochopenie toho že si musíme hájiť a ochraňovať to čo je naše . Inak nás nadnárodné spoločnosti zničia . Tak ako svojho času zničili malé maloobchodné predajne , tým že povolili vstup veľkým obchodným spoločnostiam . Oni tie zahraničné spoločnosti sa pozerajú na trh ako na celok a zo štatistík , ktoré podávame
na tu pekne vedia , kolko miliónov sa v trhu točí . Oni chcú zo Slovákom vyje... , aby si tie peniaze mohli vycucnúť do zahraničia a Slovák ostane s holou riťou ... Už to že je taká možnosť v tel zákone je ohrozením pre nás a mali by sme sa spojiť a nedovoliť , aby boli vôbec takéto zmeny namierené proti nám boli možné . Musíme v tomto nájsť spoločnú reč a bojovať spoločne , odložiť egá na bok , konkurencia nekonkurencia , toto horí pod zadkom každému !!! Budovali sme to tu xy lokov na to , aby si to niekto prebral a zničil nás ???
Ten spominany odsek o odcvaknutiach má už dáky ten piatok. Je to velmi kontroverzny odsek ktorý sa tam sice dostal no ešte sa to nikdy neriešilo toto je prvy krat čo ide do tuhého.... Keď tu tahal optiku towercom, 2ja majitelia svojich pozemkov s tým nesúhlasili, volali hliadku, policajtov...atď. A hádajte čo
optika je tam a majitelia sa môžu sudit o preplatenie obmedzenia v uzivani. Podla § prislušnych odsekov im to teda mozu ist odstrihnut?
ved s tym nesuhlasili.....aj ked bolo vydane stavebne povolenie.
Takže na toto je priskoro, necháme súdy ( a nie ten prvý okresný a krajský....) to bude chcieť najvyšší súd, ktorý rozhodne čo s týmto odsekom.
Problém so spájaním sa menších firiem je v tom, že časť ISP na slovensku sa vopchala alebo pchá do zadku distribučným spoločnostiam, chcú by´t za pekných aby ich pustili do svojich projektov a tým pádom rozhodne nepôjdu proti nim....
naše vyjadrenie k teme kinet&ssd
pardon za trochu rychly slovny prejav, ale pri slove kinet a distribucia sa mi naozaj dviha adrenalin