sniper1 Dám tam sólo spoj na 5Ghz Acckach , ako zálohu pre prípad pádu v lejaku . Musím vymyslieť , nejako aby sa to preplo na zálohu pri výpadku . Ideálne by to bolo routovať cez osfp , ale nechce sa mi tam dávať dva routre navyše . Aké sú skúsenosti s RSTP na mrkvotikoch ?
Uz je tomu niekolko rokov, ale RSTP na Mikrotikoch bol dovod, preco Mikrotik do nasej siete v podstate nesmie. RSTP fungovalo zvlastne, veci zobrazene v GUI nezodpovedali tomu co sa deje na sieti. Mesiace komunikacia fungovala (napriek divnostiam v GUI) a potom niektoremu z Mikrotikov drblo a sposobil zakruhovanie siete. Nasledne technici obiehali siet a vypinali/zapinali mikrotiky az kym nenasli ten, ktoremu drblo. Ked sa to stalo v priebehu roka asi tretikrat, zakazdym na inom zariadeni, vsetky Mikrotiky isli prec bez kompromisu.
A s OSPF na mikrotiku to bolo tiez nejake divne, ide, ide, az zrazu prestane, a nezistis preco. Firemny zakaznik ma ako router Mikrotik. Tiez sa muselo po nejakom case strcit do cesty Cisco, OSPF sa riesi na Ciscu, a voci Mikrotiku to ma staticky routing.