okoun Tak nevím jak moc můj Euro 6 výfuk vypouští jedovaté plyny, ale určitě velký problém ve městech je prach, který víří jakékoliv auto. A i kdyby ubývalo lidí poškozenýmch "výfuky", zdravotnictví bude práce stále přibývat (čím dál větší blahobyt, obezita, stárnutí populace...).
A ano, lidé jsou přemnoženi a každý se nemůže mít jako my, na to planeta nemá zdroje. A zajímavé je, že lidé v rozvinutých zemích to nějak podvědomě pochopili a jejich populace klesají, což se politici snaží zvrátit dovozem nekompatibilních kultur, ale to je na jinou debatu.
Elektromobilita je bezpochyb budoucnost, ale zatím jen pro hrsku, kteří to chtějí a mají na to, jako to bylo z počátku vždy. Osobně se mi taky příčí tahat s sebou půl tuny baterek v celkem dvoutunovem mastodontu. Ale dobře, i to se časem bude zlepšovat.
Avšak poslední ránu moje "zelená" náklonnost dostala, když Němci vypnuli jaderky a tím zvýšili produkci o X miliónů tun CO2, kvůli nahrazení jejich spotřeby elektřinou z uhlí, čímž se ukázalo, že jde politikaření a nikoliv o "záchranu planety".