- Upraveno
No celé perpetuum mobile se jmenuje emisní povolenka.
Možná bude cesta ( nemám odkaz, tuším nějací Chorvati) použití palivových článků místo vodíku na naftu.
No celé perpetuum mobile se jmenuje emisní povolenka.
Možná bude cesta ( nemám odkaz, tuším nějací Chorvati) použití palivových článků místo vodíku na naftu.
Tak jinak. Mám kdyspozici +- 650kkc na nove auto pro 5 clennou rodinu.Co si mám vybrat? benzin,nafta, ev?
Zakladní podminky:
a tydenní nájezd max 120km.
b.) potreba přívesného vozíku (koule) na tahaní težkých věcí. (písek, beton, veci na stavbu baráku, atd.
c.) 1x zahranicní dovolena cca. 2000km stím že rodina chce být na ceste co nejmenší dobu.(co nejméně přestávek)
d.) neni třeba žádných "novot", stačí klima, radio, navigace.
e.) servis neřeším.cena servisu stojí pár kaček.
f.) nemám garáž, takže auto bude stát celoročne venku u silnice
g.) auto musi být kdykoliv kdyspozici celorocně bez ohledu na počasí. tzn.sednu do auta a za 3 hodky sem napr. v Brne.(400km)
h.) rodina se nechce "mačkat" v autě jako sardinky.(musí být prostorné).
ch.) Pojistka na auto nesmí stát víc jak 6000kč.
i.) koupě bez leasingu či na úvěr.
Tak a teď poradtě.
Děkuji.
kozlicek Neumí to jet čistě na elektro, ale o tom jsi nic nepsal. Ale má to jisté výhody elektromobilu, krásnou akceleraci, rekuperaci, nižší spotřebu, bezproblémový start v zimě... Navíc v kombi máš i pěkně velký kufr a místo na klasickou rezervu. Jako rodinný vůz IMHO super. A zároveň to netrpí omezeními BEV vozidel. Baterka by měla mít životnost 10 let a nová nestojí ranec.
a) ideální jakekoli EV
b) ideální jakékoli EV snad krom citigo a podobně
c) nerozumím, potom vůbec nejezdit autem, ale letadlo nebo vlak, když jedu k moři autem tak chci stavět a chci se různě po cestě dívat, prostě ta cesta je součít dovolené a užít si jí
e) jak na co, ano výměna oleje + filtr a destiček, když odejde spojka je to horší, když odejde někde nějaké čidlo na motoru, také problém
f) to je problém potom životnosti každého auta
g) tak EV a nebo benzin, u nafty se může stát že nenastartuješ v tuhém mrazu, před 15 lety se mi to stalo v Praze pokud to bude sedan tak do brna za 3 hodiny 400km bez problému.
h) tak to bohužel jedině MPV nebo nějaký SUV bumbrlíček
Asi myslí bombu, v Polsku se udělá revize na dalších 10 let, teď už nemám lpg auto, ale po 10 letech se nádrž - bomba LPG musela vyměnit.
len aby nebol zakaz EV do niektorych garazi tiez
Duster nevím, měl jsem ho jako firemní. Ale jako v 5 lidech k moři? Podmínka nemačkat se? To bych nechtěl. A kufr? Měl jsem 4x4 nevím jestli tato verze má menší kufr ale přišlo mě to velikosti Fabie. S tím opět k moři neee
honzam Je pravda že někde je vzadu víc místa a někde míň. Zrovna v tom Focusu co jsem zmiňoval je vzadu místa docela dost oproti mnoha jiným autům, a to jak co do šířky tak místo na nohy. Za mě to je pro @kozlicek podle těch parametrů co psal určitě worth it se na něj zajít do autosalonu podívat.
Ceny nejsou podle mě vůbec špatné na dnešní dobu. A jde si i za přijatelný peníz připlatit věci jako je couvací kamera atd., což se podle mě docela hodí. Ale i v základu je toho dost. Doporučil bych rozhodně kombi, velký kufr je fajn.
Infotaiment to má IMHO velmi slušný.
Měl jsem možnost si vyzkoušet na dovolené loňský kousek a velká spokojenost.
Za mě aktuálně (3/2024) jedině Tesla. Až ji ostatní trochu doženou, to znamená budou mít velkoformátové lití hliníku (= lehčí auto + levnější výrobu / prodejní cenu), pořádné tepelné čerpadlo, pořádnou aplikaci, nebudou záruku vydírat povinnýma garančkama, tak má smysl se dívat jinam. Jen se obávám, že dřív to budou auta z Číny než EU. Samozřejmě se nebavíme o servisních autech. Tady si na pořádné EV pracanty ještě počkáme.
📡 Telekomunikace.cz