Porovnanie v tabulke zase k hovnu. Porovnajte modely z rovnakej znacky, nech sa porovnava porovnatelne. Takze hyundai s hyundajom a pod, nie s audi, to nikdy nebude vychadzat kvoli odlisnej znacke a inej cenovej politikem naklady. (to by nechadzalo ani medzi spalovakmi) Naklady na servis sa casom mozu zmenit u oboch ak servisujete zakladne veci doma alebo "u kamarata" a nie v autorizovanom servise, hned bude servis za ine peniaze, to iste cena za material ako su oleje, filtre atd. Zase spomina kupil som ojazdene elektricke auto? A co teraz? Kazde auto aj s malym najazdom bude vzdy lacnejsie, ked kupis nove auto a odides zo shopu hned cez prve dvere stratis hodnotu...
Ked sa zavedu rozne pridane dane na elektricke auta, co sa zavedu (len teraz sa laka aby sa vobec daco predalo) tak zase to nebude pri porovnani take ruzove. Vo vysledku co si myslim, ja ze rozdiel bude aj v prevadzke aj udrzbe ale nebude tak velky ako sa ukazuje teraz. No a ozaj, neviem ako CZ ale tu na slovensku by som si EV auto nechcel na firme nabijat, ak platite za elektriku neregulovanu cenu tak zlaty spalovak, proste neregulovana cena elektriky pre rozne subjekty je uplne inde ako domacnosti.