Zivot prinasa rozne zaujimave situacie. Gramofony a vinylove desky odisli po nastupe CD v 90. rokoch do muzea. Potom do muzea odisli CD, kvoli MP3 a streamingu, a vinyly prisli znovu do mody. Pre istu cielovu skupinu - nie pre vsetkych.
Na elektromobile jazdil Nikola Tesla zhruba pred storocim, potom isiel elektromobil do zabudnutia a neskor sa znovuzrodil, ale tiez je len pre istu cielovu skupinu. Ci niekedy v buducnosti vytlaci elektromobil spalovaky, o tom sa zbytocne teraz sporit, to ukaze cas. Mozno sa niektore technolgie vyrazne zdokonalia a vyriesi to niektore nedostatky, a mozno nie.
Nedavno som isiel autom trasu cca 1500 km, zhruba v polovici trasy som tankoval a nieco zjedol, pauza asi 15 minut. Co vsetko sa este bude musiet vyriesit, aby elektromobil spravil na jedno nabitie 1000 km ako moj spalovak, a potom sa nabil za par minut, aby som mohol frcat dalej?
Po ceste aj odstavnych plochach kdesi od Plzne po nemecky Kolin som stretal hafo, hafo kamionov. Na cerpacke natankuje aj kamion za par minut. Ako dlho budu nabijat akumulatory elektrokamiony a kolko nabijacich stanic na to vsetko bude treba? Je to recnicka otazka, necakam odpoved... len poukazujem na to, ze hoci aj vinyl aj elektromobil urcite maju svoju cielovu skupinu a uplatnenie, nie su univerzalnym riesenim na kazdu situaciu a mozno ani nikdy nebudu.